En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Col·legi de Biòlegs de Catalunya alerta de l'ús inadequat de desinfectants en l'espai públic per combatre el coronavirus per part de persones sense formació específica, sense criteris tècnics ni materials adequats.

Avisa que els efectes sobre la salut i el medi ambient dels productes poden ser greument negatius, fins i tot n'hi ha que poden ser cancerígens.

I és que el col·legi ha destacat que especialment preocupant és l'ús de desinfectants clorats, altament tòxics i que han estat utilitats per algunes administracions locals. "Poden tenir efectes cancerígens i són altament perjudicials per als organismes aquàtics", ha afegit en un comunicat.

En aquest sentit, el col·legi recorda que els biocides són productes tòxics "poc selectius", i el seu ús està regulat i només poden ser manipulats per personal convenientment protegit i supervisat. També demana no utilitzar productes no autoritzats, i aplicar correctament els autoritzats.

També manifesta la seva alarma per la detecció d'empreses que aprofiten la situació de por per impulsar al comercialització de productes l'eficàcia dels quals no ha estat demostrada i no han estat autoritzats pel Ministeri de Sanitat. En aquest punt, subratlla que no h ha cap producte autoritzat per ser nebulitzat sobre les persones.

Posen l'exemple de l'ozó i de la llum ultraviolada, que poden ser tòxics o produir danys en les persones.

Vota el número 1

Per l'1 de juliol

COL·LABORADORS