En directe: Informatiu local i comarcal + Resum esportiu + Agenda local

 Llagostera Ràdio on-line

La reunió interterritorial de Sanitat d'aquest 15 de maig. / Foto: Moncloa

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Barcelona, àrea metropolitana i Baix Montseny continuaran en fase 0 però amb cert relaxament de mesures i Lleida, Girona, Catalunya Central, Alt Penedès i Garraf avançaran a la 1 a partir de dilluns que ve.

Aquestes àrees se sumen a les autoritzades la setmana passada pel Ministeri: el Camp de Tarragona, Terres de l’Ebre i el Pirineu i Aran.

La fase 1 permet que es puguin obrir botigues sense cita prèvia, la celebració de vetlles amb fins a deu persones, obrir biblioteques per a servei de préstec, museus i centres de culte amb un terç de l’aforament.

També es podran començar a reactivar els serveis socials i fer tasques de desinfecció de centres educatius així com la reobertura d’instal•lacions científico-tècniques. A més, es podran obrir els centres d’alt rendiment esportiu amb mesures.

El ministre també ha anunciat canvis en la fase 1. En aquest sentit, ha explicat que s’hi incorpora el permís de pesca i caça i que la limitació d’obertura en establiments de fins a 400 metres quadrats continuarà vigent però es permetrà que els de major extensió puguin “delimitar espais” d'aquesta superfície màxima per poder obrir amb una limitació del 30% de l’aforament.

Com ja estava previst, en aquesta fase es permet el contacte social en grups reduïts de persones que no siguin vulnerables ni tinguin patologies prèvies. Es podran fer trobades de fins a 10 persones a domicilis particulars però també al carrer o en terrasses de bars i restaurants, que podran obrir amb un aforament del 50%.

Les persones que viuen a la mateixa casa podran viatjar juntes en cotxe i ocupar-ne totes les places. S’haurà de garantir sempre que sigui possible el teletreball i els ajuntaments podran autoritzar mercats a l’aire lliure amb limitacions. També podran obrir biblioteques i museus –amb restriccions- i els establiments turístics i hotels, sense poder utilitzar les zones comunes.

A més, es podrà viatjar a segones residències sempre que es troben a la mateixa àrea autoritzada i es mantenen les franges horaris als municipis grans.

Està previst que aquest dissabte el Ministeri de Sanitat publiqui una ordre amb els canvis anunciats.

Les cinc zones que avançaran dilluns de fase se sumen a les tres àrees que la setmana passada es van autoritzar: el Camp de Tarragona, Terres de l’Ebre i el Pirineu i Aran.

Vota el número 1

Pel 2 de desembre

COL·LABORADORS