En directe: Informatiu local i comarcal + Resum esportiu + Agenda local

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El govern espanyol ha explicat alguns dels decrets que es preveuen aprovar en els propers dies, i que s'elaboraran havent-los discutit amb els tècnics i les comunitats autònomes.

S'aprovaran decrets per reforçar l'ús obligatori de mascaretes, tot i que no han volgut detallar en quins àmbits fins que la proposta definitiva sigui acordada els propers dies.

D'altra banda es tindrà en compte l'àmbit rural i s'ampliaran als nuclis urbans aïllats de menys de 10.000 habitants les mesures de les que gaudeixen els de menys de 5.000 habitants, principalment l'eliminació de les franges horàries per passejar o fer esport.

Segons el ministre de Sanitat, Salvador Illa, el decret d'estat d'alarma ha funcionat i cal arribar fins al final de la desescalada. Alhora, però, no vol fomentar "curses" entre autonomies, i per això no es faran públics els informes per quedar-se o passar de fase fins que tots els territoris estiguin en cadascuna de les fases.

Així, quan tot Espanya estigui almenys a la fase 1, es faran públics els informes que han justificat quedar-se a la fase 0 o avançar a la 1, i es farà successivament en les següents fases.

A més, cada regió sanitària ha d'estar almenys dues setmanes a cada fase. Illa també ha concretat que la mobilitat entre regions sanitàries no es permetrà fins a la "nova normalitat".

Tampoc vol que s'entri en una competició entre destinacions turístiques europees per veure qui obre abans les instal·lacions i rep més visitants. Segons ell, cal actuar amb prudència, i no es preveu aixecar la quarantena obligatòria dels viatgers internacionals fins que no s'acabi del tot la desescalada.

Illa també ha explicat que el Ministeri de Transports i Mobilitat ampliarà de cinc a tretze els aeroports preparats amb mesures sanitàries per rebre viatgers internacionals. Així, als aeroports de Barcelona, Madrid, Palma, Màlaga i Gran Canaria, s'hi afegiran els de València, Alacant, Eivissa, Menorca, Sevilla, Tenerife Sud, Lanzarote i Fuerteventura.

Respecte les ajudes econòmiques, Montero ha dit que properament s'activaran 20.000 milions d'euros més en crèdits de l'ICO i que s'està treballant amb les autonomies i els ajuntaments una proposta per facilitar la conciliació laboral dels treballadors que tinguin fills a càrrec a casa.

Vota el número 1

Pel 2 de desembre

COL·LABORADORS