En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Una persona analitzant proves de PCR als laboratoris de l'hospital de Palamós. / Foto: SSIBE

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Segons les dades del departament de Salut, actualment hi ha 182 malalts afectats per la pandèmia hospitalitzats a les comarques gironines, 6 més que ahir.

Aquest increment trenca 6 dies de descens acumulat en el nombre d'ingressos i arriba, però, després de la reducció més dràstica dels darrers dies.

De diumenge a dilluns, hi va haver un descens de dinou pacients (de 195 a 176). En les darrers 24 hores, els hospitals de la demarcació han passat de tenir 176 malalts ingressats per la covid-19 a 182. Són sis més que ahir però tretze menys que diumenge.

Dilluns passat, la demarcació se situava per primer cop per sota dels 300 hospitalitzats, una situació que no s'havia produït en gairebé dos mesos. Concretament, aleshores hi havia 299 hospitalitzats.

Dimarts passat hi va haver un repunt lleu que va tornar a situar la demarcació en els 300 ingressos exactes. L'endemà, dimecres, hi va haver un nou descens en el nombre d'hospitalitzacions i, segons les dades de Salut, fins a ahir dilluns es va mantenir la tendència a la baixa.

Agafant com a referències les hospitalitzacions de diumenge, però, aquest dimarts hi ha 13 pacients amb coronavirus menys ingressats a hospitals de la regió sanitària.

El dia amb més ingressos per coronavirus a les comarques gironines des de l'arribada de la pandèmia va ser el 5 d'abril, amb 654.

Segons les dades de Salut, actualment hi ha 16 pacients en estat greu, 2 menys que ahir i és la xifra més baixa des del 21 de març. Durant els darrers tres dies, el nombre de malalts greus s'havia mantingut estable en 18.

A la regió sanitària no hi ha hagut cap augment de malalts de gravetat des del dia 29 d'abril, fa 18 dies, quan n'hi havia 59. El màxim de pacients en estat greu a la demarcació durant el pic de la pandèmia va ser el 3 d'abril, amb 108.

Durant 12 dies seguits, a la regió sanitària havien disminuït dia rere dia el nombre de professionals sanitaris contagiats. Aquesta tendència es va trencar dimarts passat. Segons les dades, hi havia 104 sanitaris diagnosticats de covid-19, 5 més que dilluns quan n'eren 99. L'endemà, dimecres, hi va tornar a haver un descens en el nombre de contagis que situava els professionals contagiats en 83.

El nombre de professionals afectats per la pandèmia s'ha reduït dia a dia fins dissabte quan n'hi havia 50. Diumenge es va tornar a trencat la dinàmica i es van registrar dos nous contagis. Segons les dades de Salut, ahir hi havia exactament el mateix nombre de sanitaris contagiats, 52. En 24 hores hi ha hagut una reducció dràstica, passant a 33 professionals afectats pel virus, 19 menys.

El pic en el nombre de sanitaris contagiats va ser el 9 d'abril, amb 548 professionals afectats.

Vota el número 1

Pel 8 de juliol

COL·LABORADORS