En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Un telèfon mòbil amb l'aplicació de Quictendr a la pantalla. / Foto: Norma Vidal (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El sector de la restauració ha començat a recuperar la normalitat amb la reobertura de les terrasses al 50% en la fase 1 de la desescalada.

Tot i que els propietaris de bars i restaurants afronten la nova situació amb "il·lusió" i "positivisme", reconeixen que les restriccions i els canvis als quals hauran de fer front els preocupen.

En aquests escenari, tres enginyers vallesans han impulsat una innovadora aplicació anomenada Quicktendr que permet garantir les distàncies de seguretat i reduir el contacte entre els cambrers i els consumidors.

"Està disponible per Android i per IOS. Els clients se l'han de descarregar de forma gratuïta i escanejant un codi QR que hi ha a les taules, poden accedir a la carta del local i fer la seva comanda sense aixecar-se", comenta Cristian Castillejo, CEO de Quicktendr.

Assegura que aquesta eina pot ajudar molt al sector de la restauració perquè fa possible que els clients estiguin més segurs. "No han de tocar les cartes i no han de pagar en metàl·lic, o sigui que s'estalvien tenir contacte amb bitllets o monedes", comenta.

Així mateix, explica que el sistema fa possible que s'augmenti la rotació de les taules: "Es redueix en vint minuts el temps mig d'espera per taula, amb la qual cosa el restaurant podrà tenir més clients encara que disminueixi el seu aforament", remarca.

El responsable de Quicktendr reconeix que a diferència del que ha succeït a d'altres empreses, per a ells el coronavirus ha estat una oportunitat de negoci. Explica que la idea de posar en marxa aquesta aplicació va sorgir fa 14 anys quan els tres enginyers que formen part de l'star-up encara estudiaven a la universitat. "Fa tres anys vam començar a desenvolupar-la i just abans que sorgís la pandèmia vam instal·lar-la a alguns locals", indica.

L'actual situació els ha dut a incorporar alguns canvis de darrera hora que han tingut molt bona acollida entre els restauradors. "És un sector que està canviant de mentalitat i s'està obrint a les noves tecnologies perquè les veuen necessàries per tirar endavant", afirma.

Quicktendr ja s'ha implantat a sis bars i restaurants de l'àrea de Sabadell i en les properes setmanes s'instal·larà en una trentena d'establiments més.

Durant els 3 primers mesos, els negocis que adquireixin l'eina només hauran de pagar un 2% de comissió i després aquest percentatge s'incrementarà fins el 5%. A més, tots els locals que ho vulguin podran disposar de la carta en format digital per 12 euros anuals.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS