En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Un concert a la sala Apolo de Barcelona. / Foto: Aitor Rodero (Festival Grec)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Plataforma de Sales de Concerts, que representa totes les associacions territorials de sales de concerts privades de l'Estat, ha expressat la seva preocupació per les mesures del Ministeri de Cultura i Esport.

Entenen que s'han adoptat "sense consensuar" amb el sector. Aquesta circumstància asseguren que posa en risc la "supervivència" de moltes de les sales.

Per això, reclamen "interlocució directa" amb el govern espanyol i participar en l'elaboració d'un protocol d'obertura en les diverses fases de la desescalada i entenen que són la "peça més vulnerable" de la cadena de valor. Alhora, insisteixen que cal mantenir la condició de "força major" i vigència dels ERTOS fins a tornar a la normalitat.

La participació del sector a l'hora de preparar la reobertura els permetria aportar la seva visió i posar èmfasi en les seves "peculiaritats" com a agents "singulars" dins del sector musical, posant guies clares que evitin la confusió que van generar la desescalada i la 'nova normalitat'.

"Una normalitat en la qual poder realitzar la nostra activitat al 100% de la nostra capacitat, que garanteixi la viabilitat i sostenibilitat de les nostres sales", precisen en un comunicat.

La tornada a l'activitat "normal" de les sales de concerts permetrà, al seu entendre, que el públic pugui gaudir d'una oferta cultural -de la qual en aquests moments "està privada"- d'una manera "legal i segura". Així, es comprometen a garantir la salut individual i col·lectiva complint tots els protocols i mesures de seguretat desenvolupats i pactats prèviament amb el Ministeri de Sanitat.

Alhora, també reclamen "mesures extraordinàries" per incloure al personal necessari per a l'organització de concerts (tècnics, backliners, fotògrafs, road managers, entre d'altres), afectats per la mateixa intermitència que els artistes, però que asseguren que han quedat fora de les últimes ajudes anunciades.

La Plataforma de Salas de Concerts representa a més de 270 sales de concerts de tot l'Estat que generen més de 4.150 llocs de treball. Aquests espais culturals organitzen més de 50.000 actuacions a l'any que reuneixen a més de 8.508.000 assistents.

Vota el número 1

Pel 2 de desembre

COL·LABORADORS