Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha aprovat aquest dilluns mesures per impulsar l’activitat econòmica al litoral català amb la voluntat de pal·liar els efectes negatius derivats de la pandèmia.

Així, els ajuntaments costaners podran sol·licitar al Govern modificar les autoritzacions dels plans d’usos de temporada de les platges, tant de la part marítima com terrestre.

Podran demanar, per exemple, allargar la temporada per als serveis i instal·lacions més enllà de la data habitual del 15 de setembre, així com ampliacions de terrasses en guinguetes sobre la sorra en platges urbanes.

La segona mesura permetria, segons els càlculs de l'executiu català, pal·liar l'efecte de la reducció d'aforament necessària en el marc de les accions preses per evitar la propagació de la covid-19, que té un efecte directe sobre la facturació dels negocis. Així, s'intenta evitar que algunes d'aquestes empreses renunciïn a obrir si consideren que l'activitat no els sortirà a compte.

Per aquest motiu, Territori i Sostenibilitat obre la porta a autoritzar un increment de la superfície de terrasses fins arribar als 200 metres quadrats, 20 per a la guingueta, 100 de terrassa ja autoritzats i 80 de terrassa addicionals.

Aquesta ampliació només es podrà sol·licitar per a platges urbanes i donant compliment a la resta de determinacions legals, i s’haurà de garantir el dret de les persones usuàries de la platja a gaudir-ne en condicions adequades.

D'altra banda, les sol·licituds de modificació de les superfícies de terrasses de passeigs marítims que presentin els ajuntaments seran autoritzades en funció del nombre de persones que puguin transitar pels passeigs confrontants i sempre que quedi garantit el pas públic de vianants i el de vehicles de vigilància i salvament, indica el Departament.

També es permetran ampliacions de superfície sempre que l’ocupació total de les instal·lacions que se situen a les platges no excedeixin del 10% de la superfície útil total de la platja si aquesta és natural, o del 50% si és urbana.

Les sol·licituds de modificació de les autoritzacions de serveis de temporada que presentin els ajuntaments en relació amb altres elements i instal·lacions, com ara lloguer d’embarcacions amb o sense motor o escoles nàutiques, s’analitzaran tenint en compte la normativa i recomanacions del Ministeri de Sanitat i el Departament de Salut.

Vota el número 1

Pel 24 de maig

COL·LABORADORS