En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

El ministre de Sanitat, Salvador Illa.

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Ministeri de Sanitat ha acceptat la proposta de la Generalitat per canviar de fase les regions sanitàries de Girona, Catalunya Central, l’Alt Penedès i el Garraf.

Així doncs passaran a fase 2 a partir de la setmana que ve i se sumen al Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i l’Alt Pirineu i Aran, que ja hi són des de la setmana passada.

D’aquesta manera, només l’àrea metropolitana de Barcelona i Lleida seguiran en fase 1. D'altra banda, Sanitat també ha acceptat que les regions sanitàries de Barcelona, l’àrea metropolitana nord i la sud siguin una sola regió sanitària a partir de dilluns que ve, 1 de juny i es permet la mobilitat entre tots els municipis que les conformen

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, i el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, han anunciat aquest dijous al vespre en roda de premsa que donen llum verda a les peticions de la Generalitat després d’haver mantingut les reunions bilaterals amb les Comunitats Autònomes.

Illa ha reconegut l'actitud de "prudència" de la Generalitat i ha considerat una decisió “encertada” no haver demanat la progressió de Lleida pel brot que s'hi ha detectat.

La fase 2 elimina les franges horàries per als passejos de nens i adults i per fer esport així que es podran fer a qualsevol hora exceptuant les franges reservades per a la gent gran (de 10 a 12 h i de 19 a 20 h).

Es pot accedir a les platges amb aforament limitat per assegurar la distància interpersonal. Les trobades amb amics o familiars a bars, al carrer o domicilis passen de tenir un màxim de 10 a 15 persones. I ja es podrà entrar a l'interior de bars i restaurants amb una limitació del 40% de l'aforament.

A la fase 2 ja es poden fer visites a residències de gent gran i els centres educatius poden obrir amb assistència presencial d’alguns alumnes.

Vota el número 1

Pel 15 de desembre

COL·LABORADORS