En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La manifestació va començar a les 6 de la tarda ahir dilluns a la plaça Llibertat de Salt i va recórrer diferents carrers de la població.

Els manifestants es van aturar davant l'ajuntament, on van llegir un manifest. La marxa va arribar també davant la comissaria compartida dels Mossos d'Esquadra i la Policia Local a la població.

Els manifestants duien cartells contra la brutalitat policial i el racisme institucional i van cridar "no puc respirar", en al·lusió a les paraules que va pronunciar George Floyd abans de morir a mans de la policia nord-americana.

Segons fonts policials, durant la marxa de caràcter reivindicatiu que va arribar a aplegar 500 persones, alguns manifestants van llançar objectes i tres vehicles van patir danys. Un d'ells, una furgoneta dels antiavalots dels Mossos d'Esquadra per l'impacte d'una pedra, un turisme i un autobús. La manifestació es va desplaçar des de Salt fins a Girona pel passeig d'Olot.

Durant el recorregut, alguns manifestants van causar més destrosses tombant contenidors i trencant el vidre d'una entitat bancària. La marxa va anar fins a l'edifici dels Jutjats de Girona, on també van trencar un vidre. Després, un grup més reduït de manifestants, va anar fins a la zona del Palau de Justícia.

Aquí, van irrompre a un supermercat, van llançar els productes de lleixes a terra i van robar alguns objectes, també van entrar a un restaurant on van tombar mobiliari. En aquest punt, van bolcar més contenidors i van tirar una moto a terra. La marxa va acabar a les deu de la nit.

Els Mossos d'Esquadra han obert diligències penals per identificar els autors dels danys i estan a l'espera de rebre les denúncies dels afectats. Un cop tancada la investigació, enviaran les diligències als jutjats.

Vota el número 1

Pel 9 de desembre

COL·LABORADORS