En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Unió de Pagesos ha demanat al Govern que mantingui l'actual xarxa de torres de vigilància i el personal laboral contractat específicament per les campanyes forestals de juny a setembre.

L'organització agrària considera que, malgrat les millores aportades per les noves tecnologies, "avui dia el factor humà encara és clau per determinar l'origen del foc".

A més, emplaça el Govern a dotar aquest servei de personal "suficient" per garantir una vigilància "completa" en totes les torres de guaita durant tots els dies de la campanya d'estiu, ja que "els últims anys, la vigilància per guaites forestals s'ha vist reduïda significament i, en moltes torres, únicament s'està oferint una vigilància parcial d'uns dies a la setmana", segons el sindicat.

Unió de Pagesos sosté que "els avisos per mòbils i càmeres de seguretat ofereixen un increment d'informació que s'ha de poder valorar i comprovar in situ per personal qualificat i amb àmplia experiència, abans d'activar les sortides efectives de Bombers i Agrupacions de Defensa Forestal (ADF)".

L'organització agrària considera que la xarxa de guaites forestals són necessaris per "garantir una vigilància permanent a tot el territori i determinar la perillositat dels focus detectats" i, per tant, defensa que "cal mantenir-los dins el model de vigilància i detecció d'incendis forestals".

Des d'Unió de Pagesos reconeixen, però, que "les noves tecnologies han ajudat molt a la detecció ràpida dels incendis forestals" i "s'han d'aprofitar per la millora continua en la detecció d'incendis".

Però en un escenari de canvi climàtic, que els científics estan elaborant uns pronòstics catastròfics amb una alta probabilitat d'incendis forestals de grans dimensions pels pròxims decennis, el sindicat afirma que "no es pot prescindir de cap de les eines de què es disposa per a la detecció precoç dels incendis".