En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Entitats animalistes i ecologistes han enviat una carta al Departament d'Agricultura, Ramadera i Pesca celebrant que hagi apujat les sancions als caçadors a través de la Llei d'acompanyament als pressupostos.

Demanen que no cedeixi a les pressions dels caçadors.

Les entitats subratllen que fins ara es pagaven sancions "irrisòries", d'entre 1,5 i 300 euros. Aquests imports provenien d'una llei de 1970 i ara s'han actualitzat.

FAADA, Ecologistes en Acció, AnimaNaturalis, Fundació Fauna, ADDA, Depana, VDA, Libera! I Lex Ànima consideren "vergonyant" veure com els màxims representants de la Federació de Caça de Catalunya clamen per aquestes sancions, i constaten que "volen seguir mantenint la impunitat gairebé absoluta que gaudien fins ara".

A parer de les entitats, aquesta actualització, que preveu multes d'entre 60 i 120.000 euros, és de "pura lògica". "Ja era hora que es comencessin a eliminar privilegis que ha anat mantenint el col·lectiu dels caçadors des del 1970", continuen els animalistes i ecologistes, que han remarcat que cap altre activitat ha tingut unes sancions fins ara tan "desproporcionadament baixes".

Des de la Federació Catalana de Caça han avisat que no ajudaran els pagesos a prevenir els danys provocats per animals.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS