En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Els autònoms demanen al govern espanyol que tanqui "com més aviat millor" un acord per prorrogar la prestació per cessament d'activitat dels treballadors per compte propi més enllà del 30 de juny.

Com també passa amb els ERTO, aquest ajut extraordinari que cobren els autònoms s'acaba a finals de mes i els col·lectius afectats demanen una pròrroga pels que puguin acreditar pèrdues superiors al 75% en comparació amb el mateix període de l'any passat.

També es demana la pròrroga dels ERTO – que estan negociant els sindicats amb el ministeri de Treball- i que es creï un ajut específic per als autònoms de temporada, similar al que s'ha promogut per al sector cultural. L'associació ATA vol que les mesures s'aprovin aquest mateix divendres.

En un vídeo després de la reunió, el president d'ATA, Lorenzo Amor, ha demanat a l'executiu espanyol que "no aguanti fins al 30 de juny" per aprovar les pròrrogues. "Preferim que s'arribi a un acord com més aviat millor, a ser possible que s'aprovi aquest divendres la pròrroga dels ERTO, la del cessament d'activitat i l'ajut per als autònoms de temporada", ha dit.

En aquest sentit, els autònoms també proposen que els autònoms que pateixin "restriccions d'àmbit local, provincial o autonòmic" que afectin en un 50% l'exercici de les seves activitats també puguin seguir acollint-se a la prestació extraordinària.

Finalment, ATA defensa que els autònoms que hagin de tancar definitivament puguin accedir automàticament a la prestació ordinària per cessament d'activitat. "Volem que haver cobrat la prestació extraordinària sigui suficient motiu per cobrar l'atur dels autònoms que es quedaran pel camí", ha dit Amor.

Per la seva banda, Autcat, l'Organització d'Autònoms de Catalunya, ha sol·licitat a l'Estat que ampliï més enllà del 30 de juny la prestació per cessament d'activitat com s'ha fet amb els ERTO.

En una carta enviada la setmana passada al ministre d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luís Escrivá, Autcat considera necessària aquesta ampliació per pal·liar la manca d'ingressos de tots aquells autònoms que no puguin dur a terme la seva activitat amb normalitat i, d'aquesta manera, contribuir a la supervivència dels seus negocis.

La prestació extraordinària per cessament d’activitat equival al 70% de la base mínima de cotització i la poden demanar els autònoms que puguin acreditar pèrdues superiors al 75% dels ingressos respecte l'any passat.

Vota el número 1

Pel 24 de maig

COL·LABORADORS