En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

La consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, amb l'alcalde de Palafrugell, Josep Piferrer. / Foto: Eli Don (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Far de Sant Sebastià, a Llafranc, s’ha convertit en l’escenari de presentació d’una nova campanya de promoció turística de les activitats marítimes.

Es tracta d’una iniciativa anomenada ‘Catalunya és casa teva’ i té com a objectiu incentivar el turisme de proximitat durant el període estival.

Amb el lema, Benvinguts al mar de Catalunya, l’espot que s’ha fet públic “convida a gaudir de les activitats nàutiques” i s’entendrà durant la primera quinzena de juliol en mitjans de comunicació digitals i xarxes socials.

L’anunci, s’emmarca en el conjunt de mesures urgents, valorades en 3,3 milions d’euros, que el Govern va aprovar fa un mes amb l’objectiu de reactivar l’economia del sector marítim. Tal com ha explicat la consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, aquestes inclouen “per primera vegada” una subvenció adreçada als centres d’activitats marítimes, valorada en 750.000 euros.

També ha avançat que la convocatòria d’ajuts que s’està preparant està prevista per finals de mes de juliol”. Uns diners que les empreses podran fer servir per pal·liar les despeses de manteniment i les tasques d’adequació derivades de la pandèmia de la covid-19.

La convocatòria, adreçada a les empreses actives del Registre Oficial de Centres d’Activitat Marítima de Catalunya (centres nàutics, centres d’immersió i acadèmies nàutiques), està finançada íntegrament amb fons propis i es preveu que doni lloc a 350 operacions.

Jordà ha recordat que el sector marítim - recreatiu ha patit una “paràlisi total” des de l’esclat de la crisi sanitària i a hores d’ara els pronòstics sobre la seva evolució són “incerts”, davant les greus afectacions al lleure i el turisme. “És un sector que ha patit molt” ha assegurat Jordà.

En el decurs de l’acte, també s’ha informat al sector sobre un altre de les accions que s’han engegat. Es tracta d’una guia i assessorament personalitzat a empreses per a la prevenció de riscos i millora de la seguretat en els centres davant la covid-19. Dins d’aquesta mesura s’inclou també una borsa de treball per garantir que els centres de busseig disposin de personal qualificat.

“Des del departament, mitjançant l’Escola de Capacitació Nàutico Pesquera de la Direcció General de Pesca i Afers Marítims, es treballa per mantenir uns centres amb tots els requisits de qualitat i atenció a l’ usuari” ha conclòs la consellera.

D’altra banda, el Departament d’Agricultura ha subratllat la importància de contribuir a implementar l’Estratègia Marítima de Catalunya 2030 amb iniciatives i projectes.

D’aquesta manera es vol connectar les línies estratègiques d’actuació amb els ciutadans i el territori, fomentant un desenvolupament sostenible i respectuós amb l'ús de la mar i el manteniment d'ecosistemes marins resilients.

Vota el número 1

Pel 24 de maig

COL·LABORADORS