En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Govern vol que l'ús de la mascareta sigui obligatòria. La portaveu de l'executiu, Meritxell Budó, ha defensat aquesta mesura de protecció i prevenció per la covid-19.

De fet es vol aplicar tant en espais públics com privats encara que es pugui garantir la distància de seguretat de 1,5 metres.

Així ho ha explicat durant la roda de premsa a Palau d'aquest dimarts al migdia, posterior al Consell Executiu, i en coincidència amb el que ja havia avançat la consellera de Salut, Alba Vergés, aquest matí a Rac1.

Budó ha dit que l'ús obligatori de la mascareta evitarà més "relaxament" entre la ciutadania.

El Procicat es reunirà entre avui i demà per aprovar la decisió. La consellera assegura que no hi ha discrepàncies entre JxCat i ERC en aquest sentit.

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha justificat que la mascareta sigui obligatòria pel comportament de l'epidèmia, però també de la societat i els "riscos" que s'estan assumint.

"Comença a haver-hi molta més mobilitat, i per disminuir els riscos crec que és important prendre aquesta mesura", ha insistit

Vergés ha constatat que "molta gent està espantada perquè veu que la gent no compleix", i tampoc ho entenen els professionals sanitaris després del que han viscut. Així doncs, ha defensat portar la mascareta com a norma general a tot arreu, es pugui mantenir distància o no.

Ha deixat l'esport fora i també ha reconegut que és "més complicat" a la platja, però ha indicat que sí que s'ha de portar en els trajectes. Sobre les possibles multes, ha recordat que tota norma porta la seva part de sanció.

La consellera ha reconegut que la situació al Segrià és "delicada", perquè la incidència de nous casos és alta i continuarà creixent. També ha remarcat que la meitat dels ingressats en UCI són persones de 40 anys.

Pel que fa a la resta del país, ha dit que està "molt més tranquil" i que la situació "no té res a veure" amb la del Segrià. "Estem en un bon estat epidemiològic a la resta del país, però per mantenir-ho així aquesta implicació de tothom és important", ha insistit.

Vota el número 1

Pel 5 de març

COL·LABORADORS