En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Govern ha aprovat aquest dimarts el Decret de creació del Banc de Llavors de la Generalitat de Catalunya.

El 2015, el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació va impulsar un banc de llavors per conservar les varietats locals catalanes.

Ara, aquest s’integrarà en l’estructura de la Conselleria, que té la funció de promoure la recuperació i conservació de la biodiversitat cultivada i dels recursos fotogènics, així com fomentar l’ús, la divulgació i la comercialització de les varietats locals de Catalunya i totes aquelles que representin un interès especial o patrimoni genètic.

Les funcions del Banc de Llavors són preparar llavors per a la conservació o emmagatzemar les col•leccions base de llavors del Banc.

Així mateix, treballa per impulsar la col•laboració amb altres bancs de germoplasma o entitats que treballin en l’àmbit de la conservació de llavors de Catalunya per garantir la regeneració del material.

A més, té la funció de rebre les llavors aportades amb les sol•licituds d’inscripció en el Catàleg de les varietats locals d’interès agrari a Catalunya i comprovar la qualitat de les llavors cedides.

El 2012, el Departament va crear el Catàleg de varietats locals d’interès agrari, a partir del qual es regula el Registre oficial d’empreses proveïdores de material vegetal i se n’estableixen les normes d’autorització, inscripció i funcionament.

El Banc de Llavors, ubicat físicament a Lleida, conserva les llavors de totes les varietats locals inscrites al Catàleg.

Vota el número 1

Per l'1 de juliol

COL·LABORADORS