En directe: Espai vintage

 Llagostera Ràdio on-line

una cambrera d'una discoteca netejant la barra davant dos clients. / Foto: Eloi Tost (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Federació Catalana d'Associacions i Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm) creu que la mesura del Govern que contempla el tancament de tots els locals d'oci nocturn a Catalunya seria "contraproduent" per evitar rebrots.

"La gent passarà a concentrar-se en zones no controlades, i això vol dir més contagis", ha apuntat el seu secretari general, Joaquim Boadas.

L'associació ha demanat al Govern que tanqui locals només quan sigui "estrictament necessari" i apliqui una sèrie de protocols de desescalada "gradual i per territoris". Boadas, ha recordat que "moltes famílies" viuen d'aquesta activitat i ha lamentat que s'està criminalitzant a un sector "que està fent les coses bé".

En aquest sentit, el secretari general de Fecasarm ha demanat al Govern que recuperi el pla sectorial que havia negociat amb el sector i que només queda pendent de l'aprovació del Procicat.

"Allà s'establien una sèrie de paràmetres molt clars, com l'obligació de portar mascareta o quin ús es podia fer de la pista de ball", comenta Boadas. Pel directiu, l'aforament dels locals s'hauria de mantenir al 50% i incrementar-se "gradualment" a mesura que la situació de contagis torni a estabilitzar-se.

De fet, Boadas ha lamentat la poca comunicació que hi ha entre el sector i la Generalitat per consensuar mesures als locals. "El Govern no compta per res amb nosaltres; és la quarta vegada que ens assabentem d'una novetat per la premsa", ha dit. "Estem molt decebuts perquè veiem que la taula de treball no ha servit per res", ha afegit.

Alhora, el secretari general de Fecasarm ha recordat que el sector necessita al voltant de 3.000 milions d'euros en ajudes si l'administració l'obliga a clausurar. Tal com va assenyalar la setmana passada, les noves mesures de confinament suposen un cop "letal" pels locals d'oci nocturn, la meitat dels quals es veuran obligats a tancar definitivament abans que acabi l'any.

Vota el número 1

Pel 14 de maig

COL·LABORADORS