En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'ARC, associació que agrupa el 80% de representants, mànagers i promotors musicals de Catalunya, exigeix que es depurin responsabilitats al Procicat "per la seva erràtica, vergonyosa i incoherent gestió en l'àmbit de la cultura".

Acusen l'organisme, que depenen del Govern, que aprova les mesures contra la covid-19 de "partir d'un desconeixement total del sector" i el fan responsable de "la incertesa del públic" i "la cancel·lació innecessària d'activitats culturals, principalment per part de l'administració pública".

La reacció d'aquest important actor de la música en viu arriba després que el Procicat ordenés divendres el cessament d'activitats culturals en zones afectades per rebrots, i tres dies després s'obrís a acceptar excepcions.

Després d'aquesta "incertesa i la gestió vergonyosa, sobretot el darrer cap de setmana", des d'ARC demanen un reconeixement explícit per part de la Generalitat i del Procicat, "de la seguretat en els concerts on es respecten escrupolosament totes les mesures i protocols decretats, i l’evidència que no hi ha cap indici de contagis per Covid-19 als concerts i actes culturals, segons afirmen públicament diversos experts".

També exigeixen una "comunicació directa i efectiva" entre Govern i Ajuntaments per resoldre aquestes qüestions.

En qualsevol cas, reclamen que s'obri una investigació interna dins del Departament de Salut (que forma part del Procicat juntament amb el d'Interior, entre altres), a fi d’aclarir "les presumptes recomanacions fetes a diversos Ajuntaments de Catalunya, aconsellant anul·lar concerts, festivals i festes majors senceres previstes com a mesura de prudència, quan ja existeix una normativa específica per a realitzar totes aquestes activitats i que ja s’ha demostrat sobradament que s’estan complint".

En un altre ordre de coses, reclamen un "rescat econòmic urgent i suficient de totes les empreses dedicades a la música en viu" que s'han vist perjudicades per les anul·lacions dels concerts programats, a fi d’evitar "la fallida generalitzada d’empreses en les pròximes setmanes".

Vota el número 1

Pel 18 de juny

COL·LABORADORS