En directe: Hora del Jazz

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha advertit que Catalunya viu uns "dies crítics" per l'evolució de la pandèmia, ja que els contagis de coronavirus estan creixent al conjunt del territori.

"La pel·lícula del març i l'abril ja la coneixem. No podem repetir-la. Són dies crítics especialment sobretot a l'àrea metropolitana", ha dit Argimon, que ha recordat que la distància i la mascareta son la nostra vacuna.

El nou secretari de Salut Pública ha deixat clar que no vol arribar a un confinament de la població i que la clau són les mesures preventives a tots els nivells: "Hem de conviure molts mesos amb aquesta pandèmia. No podem tancar i obrir. No és desitjable".

Fa 3 dies es registraven a Catalunya 61 casos de cada 100.000 habitants mentre que el 24 de març, un dels punts més àlgids, n'eren 150. Però aleshores es feien 300 proves PCR i ara són 700, més del doble.

Segons el Secretari de Salut Pública, el risc ara mateix és alt, ja que el fet d'estar per sobre de 100 "vol dir que tenim un risc de rebrot i que hem d'estar molt atents. Ara, el risc de rebrot a Catalunya supera els 100 i això vol dir que estem en un risc alt."

D'altra banda, Argimon s'ha mostrat favorable al possible tancament dels locals d'oci nocturn, ha explicat que la setmana que ve es presentarà el full de ruta per conèixer l'estat de la situació.

Per la seva banda, el director del Servei Català de la Salut, Adrià Comella, ha assenyalat que el sistema sanitari no està tensat però la tendència és "preocupant". 

Ara mateix, l'ocupació als llits de la unitat de crítics és de 437 llits ocupats per Covid-19, en el pic de la pandèmia era superior als 8.000. "És una ocupació petita, un 3%, però el que ens preocupa ara no és la saturació, sinó la tendència. Al juliol parlàvem de 40 persones ingressades a l'UCI, ara en tenim 61." ha dit Cornellà.

El director del CatSalut ha insistit en la necessitat de protegir les persones en situació de risc. Segons un estudi, que estableix 4 grans grups de risc, un 8% de la població del país es troba en risc molt alt. Així, un 85 % de les defuncions per Covid-19 corresponia a aquestes persones.

Les darreres 24 hores Catalunya ha sumat 1.597 positius nous per Covid-19 segons el Departament de Salut. Això situa la xifra global de positius en 75.288.

Una de les zones que preocupa més és la de Barcelona, perquè el nombre de casos positius continua a l'alça amb més de 600 positius en només quatre dies. Les dues últimes setmanes s'hi han més que doblat els contagis. 

Sobre el Segrià, Argimon ha explicat que aquest brot és molt complicat però que s'han anat prenent decisions de manera més ràpida. Aquesta corba d'infecció respiratòria va en augment. En aquest sentit, Jacobo Mendioroz ha volgut deixar un missatge més optimista pel que fa la situació a la comarca i ha assegurat que s'hi comença a veure la llum al final del túnel.

Pel que fa a l'Hospitalet de Llobregat, en aquests moments la taxa és de 203 confirmats, quan el 24 de març la taxa era molt similar.
D'altra banda, Figueres començaria a estabilitzar-se. Tanmateix, han avisat que a Girona i Tarragona s'ha de tenir una vigilància més especial perquè no se'ns escampin comunitàriament els brots.

 

Vota el número 1

Pel 19 d'abril

COL·LABORADORS