En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Jove Orquestra de les Comarques Gironines (JOCG) torna a l'activitat amb una estada pedagògica per a més d'una setantena de joves.

Els músics reben classes durant quatre dies, del 21 al 24 de juliol, de cinc reconeguts professors. En concret, seran Krzysztov Wisniewski, Elena Rey, Cristina Pozas, Joaquín Arrabal i Erica Wise.

L'estada acabarà amb dos concerts de gran format que es faran, un el dissabte 25 de juliol als Jardins de la Devesa, dins del cicle 'Notes al Parc' i l'endemà el que serà el concert de cloenda i que es farà a l'Auditori de Girona.

Tot plegat, impulsat per la Fundació Metalquímia, i amb les mesures de seguretat pertinents per evitar contagis, com aforament limitat, us de mascaretes i de gel hidroalcohòlic.
El programa que s'ha preparat inclou peces de Beethoven, Brahms i Paul Dukas. Per a la seva interpretació, l'orquestra s'acompanyarà dels joves solistes ex-membres de la JOCG, Adriano Ortega i Carla Conangla, a més del pianista Bernat Sánchez. El director artístic de la JOCG, Jaume Lleixà, destaca que aquest any està sent el de la consolidació de l'orquestra, tant pel professorat com per les inscripcions que reben de la demarcació i d'altres parts de Catalunya.

Des de la Fundació Metalquímia també ressalten la "gran qualitat" del projecte i es mostren "orgullosos" de poder posar-lo a disposició de Girona. El seu vicepresident, Josep Lagares, assenyala que tenen la "il·lusió" de seguir atraient talent i fer de la JOCG un referent en orquestres joves al món.

Des de la Fundació Metalquimia, conjuntament amb l'Ajuntament de Girona i l'Auditori de Girona, han assumit des de 2019 el projecte pedagògic de la Jove Orquestra de les Comarques Gironines. La JOCG és una aposta "decidida de futur, que ofereix als estudiants de música de les comarques gironines i d'altres demarcacions l'oportunitat de fer un treball orquestral de primer nivell, amb directors i professors de reconegut prestigi internacional".

En aquest marc, la JOCG ofereix concerts en formats simfònics a les comarques de Girona, amb l'objectiu de contribuir a fer de la demarcació un referent de la formació pedagògica, promoció i difusió de la música simfònica, especialment entre el públic jove, amb especial atenció als col•lectius més desafavorits de l'entorn proper. El projecte compta també amb la col·laboració de la Diputació de Girona.

Vota el número 1

Pel 7 de maig

COL·LABORADORS