En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Pla general d'un dels concerts de la 12a edició del festival Sons del Món Empordà el passat 2019. / Foto: festival Sons del Món

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El festival Sons del Món, que comença divendres amb el concert de Sopa de Cabra, ha augmentat la distància de metre i mig entre espectadors per assegurar la celebració del certamen en cas que els requisits s'endureixin.

"La gent té ganes de venir al festival, de veure els seus artistes preferits en directe, i arranquem amb mesures de seguretat que van més enllà de les pròpies marcades pel Procicat", ha assegurat el director d'aquest festival de Roses, Xavier Pascual.

Amb una distància superior de metre i mig entre espectador i unitats afectives, l'aforament s'ha vist reduït de 2.200 espectadors a 800 butaques preassignades. Inicialment, l'organització havia previst fer un seient sí un seient no, però han decidit complir "encara amb més mesura" anticipant-se a una possible permís requerit pel Procicat.

El festival va posar a la venda 7.200 entrades, amb bon ritme de vendes, fins que els rebrots van comportar una davallada de les vendes. Dimecres passat, però, confirmen una nova remuntada, "amb vendes acceptables per la situació que s'està vivint". "Arranquem la setmana amb un 70% i esperem que hi hagi 'sold outs'", ha dit Pascual.

Els protocols contemplen circuits d'entrada i sortida, identificació del públic per poder controlar els contactes en cas de positius de covid, distància de seguretat i gels, entre d'altres. El públic podrà seure en unitats afectives.

L'alcaldessa de Roses, Montserrat Mindan, ha dit que Sons del Món ha estat capaç de preparar un gran esdeveniment complint totes les mesures. "És necessari que demostrem a tothom que som capaços d'anar-nos adaptant a aquesta nova normalitat", ha apuntat.

Per la seva banda, el director de l'ICEC (Institut Català d'Empreses Culturals), Miquel Curanta, s'ha referit a l'advertiment del president de la Generalitat, Quim Torra, sobre els propers deu dies "claus" per a l'evolució de la pandèmia. "Jo tinc la seguretat que passi el que passi en els deu propers dies o en el que queda d'any, estic convençut que podrem seguir parlant de la cultura com un espai segur", ha assenyalat.

La 13a edició del festival de l'Alt Empordà acollirà nou concerts. Stay Homas (9 d'agost), Miki Núñez (7 d'agost) i Manel (8 d'agost) ja han exhaurit totes les localitats i Sopa de Cabra (31 de juliol) i Pablo López (13 dagost), ho estan a punt de fer.

També actuaran Els Amics de les Arts (14 d'agost), Diego el Cigala (1 d'agost), Sílvia Pérez Cruz, acompanyada de Marco Mezquida (2 d'agost), i Lola Índigo, que serà l'encarregada de tancar el festival el 15 d'agost.

Vota el número 1

Pel 2 de desembre

COL·LABORADORS