En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Una família estrangera realitzant el check-in a un hotel de Lloret de Mar. / Foto: Eli Don (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Els equipaments hotelers de la localitat de Lloret de Mar lluiten per superar una de les pitjors temporades turístiques que han viscut mai.

Si en un inici semblava que es podria afrontar els mesos estivals amb una certa "normalitat", ràpidament la temporada va quedar interrompuda per l'enduriment de mesures en diferents zones de Catalunya pels brots de covid-19.

Una situació que ha anat a pitjor amb els darrers anuncis de països com França, Alemanya o el Regne Unit desaconsellant viatjar a Catalunya.

La notícia ha deixat molt tocat al Gremi d'Hostaleria de Lloret de Mar, que assegura que es tracta d'una decisió derivada dels "propis interessos" de cada país.

Apunten que s'està creant un retrat totalment esbiaixat de la realitat que es viu a la Costa Brava, un fet que intenten revertir de totes les maneres possibles. Així, creuen que el motiu real de les recomanacions és que els ciutadans es quedin als seus respectius països "a fer les despeses de vacances".

Així ho ha explicat el president del gremi, Enric Dotras, que sense donar dades concretes de cancel·lacions en aquest municipi ha subratllat que es busca "explicar" de manera "transparent" en quina situació es troba Lloret de Mar als turistes que truquen.

"No els amaguem res, i la majoria de vegades els enviem vídeos perquè ho vegin per ells mateixos", relata Dotras. Un fet que considera que queda provat a partir de l'opinió dels visitants "repetidors" que un cop arriben a Catalunya, asseguren que les mesures són inclús "més segures" que aquelles que tenen "a casa seva".

La visió d'aquells que treballen a l'hostaleria és que s'estan prenent unes decisions molt "ràpides" que no els deixen marge d'actuació. Segons el director d'explotació de l'Hotel Evenia Olympic Resort, Francesc Melero, tot plegat els "afecta molt" perquè totes aquelles recomanacions que s'envien des dels països europeus "espanten" als clients que voldrien venir a passar les vacances.

En aquest sentit, ha denunciat que troba a faltar que puguin disposar d'unes "ajudes" o, com a mínim, que les institucions consultin als representants del "sector" abans de tirar pel dret i prendre tota mena de mesures relacionades amb la gestió de la pandèmia.

L'inici de la temporada turística ha començat malament per als hotels de Lloret de Mar que, tot i haver pres totes les mesures de seguretat, no han pogut omplir els seus negocis. Des del gremi s'estima que l'ocupació mitjana del mes de juliol quedarà per sota del 40%. "Hi ha alguna empresa que està millor, però per desgràcia la majoria es troben al 20%", sosté Dotras.

Malgrat la presència de turistes és encara ben visible, el descens en comparació amb altres anys, doncs, és més que evident. Una situació que inquieta al sector turístic, però que aporta una certa "tranquil·litat" al turisme de proximitat. Defensen que la "seguretat" és bona i que llocs que habitualment estan "massificats", enguany no concentren un volum tan elevat de visitants.

 

Vota el número 1

Pel 24 de maig

COL·LABORADORS