En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Diversos aliments que reparteixen els voluntaris de la Creu Roja. / Foto: Creu Roja

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

4.817 persones de tot Catalunya s’han incorporat des de mitjans de març i fins al 30 de juny al Pla Creu Roja RESPON davant la covid-19, que l’entitat va posar en marxa durant la pandèmia.

Ha permès atendre directament més de 100.000 famílies en situació de vulnerabilitat social.

La principal activitat en què han participat les noves incorporacions ha estat la distribució de béns bàsics, concretament aliments, medicaments i productes d’higiene (44%).

L’acompanyament telefònic de la població més vulnerable i el suport en els dispositius d’allotjament de persones sense llar són altres de les activitats que han fet aquests gairebé 5.000 nous voluntaris.

Pel que fa al nivell d'estudis, un terç té estudis universitaris, un 33% ha cursat batxillerat o formació professional, i un 36%, l’ESO.

Prop del 70% dels voluntaris i voluntàries que s’han sumat a la Creu Roja durant l’estat d’alarma ha manifestat la intenció de continuar col·laborant-hi de forma habitual, segons es desprèn de l’enquesta feta per l'entitat.

Els àmbits en què estan més interessats a participar són el repartiment d’ajudes i productes de primera necessitat; el seguiment de les persones que reben suport de la Creu Roja; l’escolta i orientació telefònica de col·lectius vulnerables, i el suport en albergs, pisos i allotjaments habilitats per l’entitat.

D’altra banda, un 28% no podrà prendre-hi part de manera freqüent per motius de feina o d’estudis, tot i que la majoria d’aquestes persones (82%) ja ha expressat el seu desig de continuar-hi vinculada, ja sigui intervenint de forma puntual, donant suport virtualment, rebent informació de la Creu Roja o difonent-ne les crides a l’acció.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS