En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Treballadors de l'oci nocturn deixant les seves pancartes de protesta davant el Palau de la Generalitat. / Foto: Albert Cadanet (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

PIMEC, la Federació Catalana de Locals d'Oci Nocturn i l'Associació de Sales de Concert de Catalunya han reclamat aquest divendres un pla de rescat pel sector.

El volen per salvar els 37.000 llocs de treball que en depenen.

"Les autoritats no han mostrat cap sensibilitat envers un sector que dona feina a 37.000 persones a Catalunya, 10 cops més que la fàbrica de Nissan", han assegurat les tres organitzacions en un comunicat conjunt.

Alerten que el sector "podria desaparèixer el 2021" perquè moltes de les empreses, la majoria pimes, no han ingressat ni un euro des del mes de març. Les organitzacions es queixen de les "constants restriccions d'aforament i horari" i del nou tancament total des del 17 de juliol.

Segons FECALON, ASACC i PIMEC, "els repunts de contagis de les darreres setmanes no venen provocats per l'oci nocturn segur i regulat, tancat des de mitjans de juliol".

El president de l'ASACC, Lluís Torrents, assegura que el sector "pot garantir la traçabilitat dels clients per poder aturar les cadenes de transmissió en cas de contagi, l'ús de mascaretes i gels hidroalcohòlics i, fins i tot, podria aplicar els nous tests ràpids de covid-19 a tots els assistents".

De fet, Torrents adverteix que amb el tancament de l'oci nocturn i les sales de concert proliferen "múltiples trobades informals de botellot i altres festes clandestines" per la "manca d'oferta lúdica i cultural controlada, regulada i segura".

El secretari general de PIMEC, Antoni Cañete, també reclama "compensacions econòmiques immediates" perquè els empresaris del sector puguin cobrir les seves despeses recurrents com lloguers i préstecs, ja que actualment no gaudeixen de cap tipus de moratòria.

Les tres organitzacions avisen que sense un rescat "la gran majoria de locals podrien tancar definitivament a finals d'any" i que això podria generar conseqüències "negatives sobre el turisme, la cultura, el jovent, els artistes i els múltiples sectors proveïdors directes i indirectes, com les empreses de seguretat, la distribució de begudes o la producció audiovisual".

Vota el número 1

Pel 23 octubre

COL·LABORADORS