En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Síndic de Greuges ha emès una resolució adreçada al Departament d’Educació després de rebre més d'un centenar de queixes de famílies preocupades per les condicions en què s'inicia el curs escolar.

Així, entre altres qüestions, el defensor demana concretar mesures per garantir l'activitat lectiva amb seguretat de l'alumnat en situacions d'especial risc de salut.

També recomana que s'extremin les mesures en aquells centres situats en entorns més complexos socialment o epidemiològicament.

La resolució subratlla que hi ha alumnes amb malalties cròniques o que conviuen amb familiars amb aquestes patologies que no saben si podran assistir als centres de manera presencial.

Segons el Síndic, el protocol d'educació no concreta quines actuacions generals cal desenvolupar amb aquest col·lectiu, ni tampoc esmenta què cal fer amb alumnes amb necessitats educatives especials.

En aquest sentit, el defensor demana a Educació i a Salut directrius específiques per garantir la presencialitat d'aquest alumnat de manera segura amb les mesures de protecció que escaiguin.

Així mateix, reclama assegurar que els centres disposen de mitjans necessaris, condicions materials adequades, el personal docent i de suport suficient, i les pautes adequades i clares per protegir la salut de l’alumnat i del conjunt de la comunitat educativa en els diferents escenaris possibles de transmissió de la pandèmia.

Avisa que el fet que les ràtios de secundària no estiguin determinades "no pot justificar una elevada prevalença de grups que se situïn per sobre" dels 20 alumnes.

El Síndic ha demanat al Departament d’Educació que determini la necessitat de personal docent i de suport addicional per implementar les mesures complementàries aprovades pel Govern, i també, si escau, la necessitat de modificar la disposició d’espais alternatius i l’horari escolar si, amb aquestes mesures, es garanteix millor el dret de l’alumnat a l’educació presencial amb garanties de protecció de la salut per al conjunt de la comunitat educativa.

En aquesta línia, cal garantir les mateixes condicions d’escolarització al conjunt de l’alumnat en els centres que comparteixin un entorn amb les mateixes condicions epidemiològiques. També demana que els centres estableixin mesures per garantir la continuïtat de l'activitat lectiva en els casos de quarantena.

El Síndic també lamenta que no s'hagin posat recursos addicionals per als centres d'alta complexitat.

Vota el número 1

Pel 2 de juny

COL·LABORADORS