En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Exterior de l'Auditori de Girona. / Foto d'arxiu

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La programació musical de l'Auditori de Girona omplirà la tardor amb una vintena de propostes que començaran el 2 d'octubre amb el concert d'Obeses, que actuaran amb la Cobla Berga Jove.

El cap de setmana següent els seguiran Els Amics de les Arts que ofereixen un doble concert (17 i 18 d'octubre) per a presentar el nou disc de la banda. Aquest concert ja estava programat per a la primavera, però la pandèmia van obligar a suspendre'l.

A més, Maria Arnal i Marcel Bagés preestrenaran a la ciutat el seu nou treball el 7 de novembre.

L'Auditori de Girona també comptarà amb una programació de música clàssica amb l'actuació de Gaëlle Arquez el 18 d'octubre. Serà la primera vegada que la mezzosoprano actuï a la capital gironina, però el concert serà una primícia de tot l'estat espanyol. També actuaran els pianistes Paul Lewis (22 d'octubre) i Javier Perianes (2 de novembre).

La majoria d'espectacles són artistes en format solista a causa de la pandèmia. Els concerts de música clàssica comptaran amb preus d'entre 12 i 48 euros.

Més enllà de la propera tardor, algunes de les propostes que havien de tenir lloc la passada primavera a l’Auditori es van haver de posposar i s’han reubicat en el calendari del 2021. És el cas de Valerie Gergiev (24 de gener), Daura Mangara (6 de febrer), Mireia Vives & Borja Penalba (13 de febrer), Simfònica de Lucerna (16 de febrer), Ben l’Oncle Soul (6 de març), Straight No Chaser (8 de maig), Hanfris Quartet (15 de maig) i Ivo Pogorelich (3 de juny).

Per al públic familiar, l’Auditori de Girona oferirà dues propostes especialment pensades per a viure en família: Nadales pels més menuts, amb clàssics de Xostakóvitx, Bach, Debussy, Ravel i Satie (20 de desembre), i Tinc un paper, de Marc Parrot i Eva Armisén, un espectacle que uneix música i il·lustració (13 de desembre).

Per la seva banda, el centre de creació musica La Marfà oferirà aquesta tardor dinou activitats enfocades a la formació i la divulgació musicals. Pel que fa a la formació, l’equipament ha organitzat tretze sessions amb l’objectiu de donar eines de creixement tècnic i artístic als diversos perfils de músic, des dels que s’inicien fins als professionals.

Aquests tallers aniran a càrrec de destacats artistes de l’escena creativa nacional com Jorge Rossy (bateria), Santi Serratosa (percussió corporal), Pulmon Beatbox (beatbox i loopstation), i ZA! (improvisació lliure), entre d’altres.

Així mateix, també s’han programat classes relacionades amb la veu i el cant, la tecnologia per a cantants, la gralla i l’harmònica, la iniciació als equips de so, i una jornada dedicada a la rumba, en col·laboració amb l’associació Foment de la Rumba Catalana (FORCAT) que tindrà lloc el dissabte 28 de novembre.

En relació amb la divulgació, destaca la continuació del programa Sessions LP – audicions comentades d’àlbums, en què tres artistes de referència parlaran de tres discos imprescindibles de la Història de la música. En aquesta ocasió, les sessions aniran a càrrec de Cala Vento (Favourite Worst Nightmare, d’Arctic Monkeys), Lluís Costabella (Never Mind The Bollocks, de Sex Pistols) i Anna Roig (Les Marquises, de Jacques Brel).

En aquesta línia també s’han programat dues actuacions musicals vinculades a la jove escena de les músiques urbanes: un espectacle de Break Dance a càrrec del col·lectiu Erol Urbà (26 de setembre), dins el marc del festival d’art urbà Monar’T, al barri de Santa Eugènia, i una nova edició del Rap de Girona Fest, l’esdeveniment que aglutina els nous talents del rap i la cultura hip-hop local (29 de novembre).

Vota el número 1

Pel 12 de març

COL·LABORADORS