En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

El vicealcalde i regidor de Cultura, Quim Ayats, i la regidora de Promoció Econòmica, Glòria Plana. / Foto: Xavier Pi (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

"Hi haurà Fires, però seran diferents i, sobretot, insistirem en les mesures de seguretat per minimitzar el risc". El vicealcalde de Girona, Quim Ayats.

Ja ha avançat que el coronavirus no impedirà que la ciutat tingui festa major. Però això sí, la pandèmia obligarà a modificar –i molt- el format i els actes que tenien les Fires i Festes de Sant Narcís.

D'entrada, les d'aquest 2020 seran unes Fires més curtes. Duraran cinc dies, del 28 d'octubre a l'1 de novembre i eliminaran tots els actes massius. S'obriran amb el pregó, que no es farà des de la plaça del Vi (sinó segurament des del saló de descans del Teatre o la sala de plens) i es tancaran amb el tradicional castell de focs. La intenció és fer-lo des de Montjuïc, i no les ribes del Ter, per permetre que la gent els pugui veure des de casa seva i evitar desplaçaments.

La programació en detall es donarà a conèixer d'aquí a unes dues setmanes. Però avui l'Ajuntament ja ha fet saber què hi haurà i què no. El coronavirus obliga a suprimir tot allò que pugui suposar aglomeracions. I això afecta les atraccions a la Devesa, les barraques a la Copa, les parades d'alimentació i artesania, el concurs de castells, l'envelat o la cercavila de gegants.

"No farem passar cap activitat per davant de la seguretat", ha subratllat la regidora de Promoció Econòmica, Glòria Plana, en referència a la impossibilitat de mantenir distàncies. Sí que algunes de les activitats suspeses, però, es reformularan. Així, la cercavila de gegants se substituirà per un ball estàtic al parc del Migdia o es farà una audició de sardanes –amb el públic assegut- al Centre Cultural La Mercè.

Aquestes primeres Fires de la pandèmia sí que tindran però programació musical. Hi haurà concerts a l'Auditori i també al parc del Migdia. En aquest darrer espai, però, no hi haurà barres de bar, les actuacions acabaran a les onze de la nit i, d'entrada, l'aforament màxim serà de 800 persones (en espera de si, durant les properes setmanes, la situació obliga a reduir-lo o no).

"L'objectiu serà el de mantenir la distància i evitar aglomeracions; per això, hi haurà dues corones i amb les entrades i sortides aplicarem totes les mesures de seguretat", ha insistit Ayats, en referència als concerts.

La programació de Fires d'aquest 2020 també es caracteritzarà per actes de petit format "descentralitzats" pels barris i centres cívics, com ha concretat el regidor. Tots seran gratuïts, però s'hi haurà d'entrar havent fet reserva prèvia. "Estem treballant per fer una oferta per a tota la ciutadania, també per als més menuts", ha dit Ayats.

I aquí, ha precisat que hi haurà oferta a La Copeta o que es faran espectacles infantils a centres cívics com l'Onyar, el Pont Major, Sant Narcís o La Marfà. La programació, sigui per a grans o petits, s'estructura també amb voluntat "d'ajudar el teixit cultural i les associacions de la ciutat", ha dit Ayats.

A més, aquestes Fires inclouran actes específicament telemàtics. I aquells més tradicionals també es retransmetran per xarxes, a través d'un canal específic.

El vicealcalde ha insistit que perquè aquestes Fires siguin "segures" és molt important que la ciutadania en sigui corresponsable. Per això, ha fet una crida a complir les mesures de seguretat davant la covid-19 i a evitar "actes alternatius".

Ayats ha fet una crida "generalitzada" a la responsabilitat, i ha evitat entrar a parlar específicament de possibles convocatòries de botellons. "Si estem programant activitats amb les mesures de seguretat, i arran del moment i la situació que vivim, el que té sentit és que no se'n facin d'alternatives", ha dit.

"Tampoc s'entendria que se'n convoquessin en cas que no hi hagués festa major, però hi haurà Fires amb una programació dirigida a tothom; evidentment, amb les limitacions que tenim", ha afegit Ayats. El vicealcalde també ha explicat que confia en "el grau de consciència i responsabilitat" de la ciutadania, però que si es detecta que es munten actes alternatius, s'intentarà parlar amb els organitzadors.

L'Ajuntament de Girona també ha confirmat que les Fires d'aquest 2020 mantindran la Fira de Mostres. Es farà del 28 d'octubre a l'1 de novembre i segons ha avançat Plana, hi haurà representats "tots els sectors".

La regidora ha explicat que, per tirar-la endavant, d'ençà del juliol s'han analitzat possibles escenaris i s'ha anat parlant amb els expositors que hi estaven interessats. "Pensem que podem fer una Fira de Mostres de qualitat, mantenint totes les mesures de seguretat i els protocols", ha dit Glòria Plana.

La regidora de Promoció Econòmica sí que ha avançat, però, que el certamen no serà "com el dels altres anys". "Les carpes no hi seran, però hi haurà un altre format", ha dit. La manera com es farà la Fira de Mostres, els espais que finalment ocuparà i els expositors que hi participaran es presentarà en els propers dies.

Vota el número 1

Pel 24 de maig

COL·LABORADORS