En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

El director del festival Temporada Alta, Salvador Sunyer, i l'adjunt de direcció artística, Narcís Puig. / Foto: Aleix Freixas (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El festival Temporada Alta s'ha adaptat a les restriccions sanitàries i ha optat per encetar una part de la programació que el públic podrà seguir a distància.

Es tracta d'un conjunt d'uns 80 espectacles en què hi ha nous formats de creació escènica i també retransmissió per 'streaming' d'algunes obres o un catàleg amb diverses produccions internacionals que la gent podrà veure des de casa.

El director del festival, Salvador Sunyer, ha remarcat que aquesta nova línia del festival no s'ha creat "per retransmetre obres de teatre", sinó que està més enfocat a "explorar nous formats" de creació escènica. El director ha augurat que "en un futur" la majoria dels festivals tindran programació presencial i digital, per això han optat per avançar-se i crear aquesta línia per veure quin tipus de propostes fan els artistes i també estudiar "la resposta del públic".

Dins de l'apartat de nous formats, el festival ha programat 'La first casi blind date', de Francesc Cuéllar, en què oferirà a l'espectador fer una cita a cegues amb un actor. Aquesta trobada es farà a través de la plataforma Zoom i la funció es desenvoluparà segons les respostes que doni l'espectador i l'actor. Es tracta d'una representació individual en què cada artista parlarà amb una persona diferent.

Per altra banda, el festival també ofereix al públic l'opció de viure un espectacle enmig de qualsevol supermercat a través de 'Audioguia per a supermercats en temps de pandèmia'. Es tracta d'una proposta de Cabosanroque en què l'espectador haurà de descarregar-se un àudio i traslladar-se cap a un supermercat. Una vegada allà haurà de començar a escoltar el clip i anirà seguint la funció, que també li indicarà fins a quina secció del supermercat ha d'anar.

Una de les seves creadores, Laia Torrents, ha detallat que la iniciativa va néixer durant el confinament quan "anar al supermercat era l'únic espai socialitzador". Ara, aquest espectacle ha remarcat que només té sentit "dins d'un supermercat i mentre s'hagi de portar mascareta", ja que després quedarà descontextualitzat.

Per altra banda, la programació a distància també inclourà un catàleg amb diverses produccions internacionals. Sunyer ha destacat que es tracta de la programació "més important que podria tenir un festival". Dins del catàleg d'obres que la gent podrà veure des de casa hi ha 'Out of context', d'Alain Platel, 'Uncanny Valley', de Rimini Protokoll, o 'You are my destiny', d'Angélica Liddell. També es podran veure les obres de la Royal Shakespeare.

Sunyer ha detallat que algunes obres "aniran entrant i sortint" ja que no es podran veure totes al mateix moment. Tot i així, qualsevol que les vulgui veure podrà fer-ho per 3 euros i podrà accedir a totes elles. Aquests diners aniran a l'Associació d'Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC) per ajudar al sector de la crisi generada pel coronavirus.

El director del Temporada Alta ha avançat que la programació del festival en format digital serà "un xiclet" que s'anirà adaptant a les necessitats de cada moment. Per això, si hi hagués algun moment en què "s'han de tancar els teatres" es podran oferir algunes representacions per 'streaming'. De fet, ja hi ha la previsió de fer-ho amb el X Torneig de Dramatúrgia i també amb l'espectacle inaugural.

Sobre aquesta producció de Julio Manrique, Sunyer ha detallat que la gent que vegi l'obra des de casa veurà "coses diferents" que la gent que estigui al teatre, ja que hi haurà un equip de realització que anirà emetent alguns continguts a través de la pantalla.

Malgrat tot, Salvador Sunyer preveu que la línia digital del festival es mantingui quan s'acabi la pandèmia. "Creiem que a mig termini hi haurà un Temporada Alta en format presencial a Girona, Salt i aquest entorn i un altre Temporada Alta virtual que es podrà veure a tot el món", ha reblat el director del certamen.

Les entrades pels espectacles virtuals ja estan a la venda des d'aquest mateix dilluns a la una del migdia.

Vota el número 1

Pel 19 d'abril

COL·LABORADORS