En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Una central d'un productor de fruita dolça. / Foto: Departament d'Agricultura

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'ajut pretén contribuir a compensar la pèrdua d'ingressos derivada de l'aturada de canals de comercialització com a conseqüència de la crisi sanitària de la covid-19.

A més, la nova ordre d'ajuts, que s'amplien fins al 20 d'octubre, el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, amplia els imports màxims que ara seran de 100.000 euros per productor, societat agrària de transformació (SAT) i cooperativa, excepte per a l'oli d'oliva, la mel, la fruita seca i els embotits de porc, que tindran un màxim fixat per productor o soci de SAT de 8.000 euros, i de 60.000 euros per al total de la SAT o cooperativa.

El màxim d'aquests imports per a les entitats sense ànim de lucre o els elaboradors de productes lactis que compren exclusivament la llet a ramaders d'explotacions catalanes seran, amb aquesta modificació, de 20.000 euros.

Amb aquest canvi, també s'afegeix la carn de porc ibèric a la llista de productes subvencionats que es poden lliurar al Banc dels Aliments.

Per poder optar a aquests ajuts, els productors han d'haver patit una davallada de facturació de, com a mínim, el 30% (inclosa la facturació en línia) durant algun dels mesos dins del període comprès entre l'1 de març i el 30 de juny del 2020 en relació amb el mateix període de l'any anterior.

Amb aquesta ampliació, Agricultura vol continuar donant suport als productors que van patir la pèrdua dels canals habituals de comercialització, sobretot lligats al canal HORECA, a les fires o als mercats ambulants, durant el període inicial de la crisi de la covid-19 i que en alguns casos encara no han recuperat.

La mesura, a més, facilita l'aportació d'aliments frescos, fruites, verdures, oli d'oliva, ous, formatges, iogurts, carns, tots aliments de proximitat i amb un alt valor nutricional, al Banc dels Aliments, entitat que amb l'actual aturada de l'activitat econòmica està rebent cada cop més peticions d'aliments de les entitats socials a les quals abasteix i que proporcionen aliments als col·lectius actualment més greument afectats.

Agricultura preveu obrir a l'octubre una nova convocatòria de sol·licituds dels ajuts per a les donacions efectuades en aquest darrer període, ara ampliat.

Vota el número 1

Pel 7 de maig

COL·LABORADORS