En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

La concentració per reclamar la readmissió de la investigadora de la UdG. / Foto: Marina López (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La concentració davant la facultat de Ciències de la Universitat de Girona l'han convocat els sindicats UnidiGnitat-CGT i el SEPC.

"Demanem a la Universitat de Girona que es prenguin les mesures corresponents per a la reparació de la víctima i que es procedeixi a la readmissió immediata com professora agregada interina, la plaça que ocupava abans de perdre el concurs per una plaça permanent en aquesta categoria contra un dels denunciats", reclama el manifest que han llegit aquest dimecres a la concentració davant de la facultat de Ciències.

Va ser la mateixa investigadora d'un grup de recerca de la UdG qui va denunciar la situació a través de les xarxes socials a principis de març.

Segons relatava, el director del grup i un company de feina l'havien "aïllat, menystingut i discriminat" durant anys, fins que finalment la van acomiadar perquè el seu lloc va sortir a concurs públic i el va guanyar el company de feina que afirma que la discriminava.

UnidiGnitat-CGT i el SEPC reclamen a la UdG que la readmetin i que trobi una solució abans que la demanda que la investigadora va interposar per acomiadament nul amb vulneració de drets fonamentals arribi a judici a un jutjat social a finals de novembre. "A hores d'ara, la UdG no ha contactat amb ella per buscar una possible via d'entesa i reparació", critiquen al comunicat que han llegit a la concentració.

I són especialment crítics amb aquesta "inacció" que denuncien de la UdG perquè, segons recullen, la comissió paritària del procediment de gestió de conflictes interpersonals va abordar una denúncia per assetjament laboral i va concloure que hi havia hagut "abús d'autoritat, discriminació en l'accés a la informació i recursos, mala praxis i tracte desconsiderat i irrespectuós" per part del director del grup i del company cap a la investigadora.

"Malgrat el reconeixement d'aquests fets que proven l'existència de vulneració de drets fonamentals, especialment el dret a la dignitat personal, igualtat i no discriminació, la UdG no ha contactat amb ella", lamenten al manifest.

"Rebutgem i condemnen totalment aquest tipus de conductes i entenem que, sigui quina sigui la seva qualificació, és inadmissible que es produeixin en el si d'una institució pública com és la universitat", remarquen. A la concentració hi ha assistit la investigadora, que actualment és professora associada de la UdG.

UnidiGnitat-CGT i el SEPC també han criticat els protocols de la UdG, que sostenen que s'han de reformar: "Considerem que la denúncia d'aquest cas pot servir perquè situacions similars surtin a la llum i s'avanci en la conscienciació que es tracte de conductes impròpies que cal erradicar i en l'elaboració de protocols específics i efectius per protegir la víctima i afrontar de forma eficient aquestes problemàtiques". El SEPC, a més, hi afegeix que la situació viscuda per la investigadora és un cas de masclisme dins de la universitat.

Per la seva banda, la UdG assegura que "s'han seguit els protocols previstos per la situació i que han notificat a les persones afectades la resolució d'aquest protocol".

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS