En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Diputació de Girona presenta 78 RPM, un nou projecte que busca fomentar la música a les biblioteques de la demarcació.

S'ha decidit tirar endavant aquesta proposta després de detectar un descens continu de la demanda de CD a les biblioteques, un fet que ha generat una reflexió al servei responsable de la institució i que ha obligat a replantejar les àrees de música.

Una línia de treball que parteix de la idea que, com qualsevol altra manifestació artística o cultural, la presència de la música als equipaments públics no pot anar lligada a la vigència d'un format concret, en aquest cas el CD.

En aquesta prova pilot hi participen vuit biblioteques de les comarques gironines, que entre octubre i desembre, acolliran activitats formatives i divulgadores de petit format, dirigides a tot tipus de públic. Tres d'aquestes sessions giraran al voltant d'un mateix fil conductor i comptaran amb la participació d'artistes o conductors locals, en una aposta per consolidar la relació entre les biblioteques i les entitats culturals i musicals dels mateixos municipis.

En concret, la Biblioteca Fages de Climent de Figueres portarà l'activitat 'Sessions LP', un cicle d'audicions comentades d'àlbums clàssics del rock i de la música popular, amb Carles Pujol, Jaume Pla (Mazoni) i Cala Vento. Una activitat que compta amb la col·laboració de La Marfà - Centre de Creació Musical, la Biblioteca Salvador Allende de Girona i la Casa de la Música del Gironès, i que també tindrà lloc a la Biblioteca Francesc Ferrer i Guàrdia de Caldes de Malavella, amb Rubén, Núria Graham i Joana Serrat, i a Puigcerdà, amb Arnau Obiols, Mazoni i Albert Martínez.

La Biblioteca Lambert Mata de Ripoll i la Biblioteca Comarcal de Blanes s'hi podrà veure l'activitat 'BSO. Música i cinema', a càrrec de Salvador Angel Batlle, amb la col·laboració del Museu del Cinema.

Pel que fa a la Biblioteca Lluïsa Duran de la Bisbal d’Empordà, comptarà amb 'Del poema a la cançó', un cicle ideat per l'Escola Municipal d'Humanitats de l'Ajuntament de Girona (Centre Cultural La Mercè). En aquesta ocasió hi participaran Quico Pi de la Serra i Margarida Casacuberta (poesia cantada d'Ovidi Montllor), Roger Mas i Carme Torrents (cantar el cel de Verdaguer), i Lídia Pujol i Caterina Riba (Maria Mercè Marçal).

Aquesta darrera activitat també es durà a terme a la Biblioteca Municipal Pere Caner de Calonge, on també comptaran amb Joan Pons (El Petit de Cal Eril) i Jaume Aulet (poesia cantada de Pere Quart), i David Carabén i Margarida Casacuberta (Joan Vinyoli).

Finalment, a la Biblioteca Pública de Girona Carles Rahola, es podrà seguir 'Músics de llibre', tres presentacions d'obres literàries que han escrit destacats artistes de l'escena actual: Marc Ros (Sidonie), David Carabén (Mishima) i Gerard Quintana (Sopa de Cabra).

Vota el número 1

Pel 18 de juny

COL·LABORADORS