En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La gerent de l'ASACC, Carmen Zapata, ha criticat que el Govern "hauria d'haver treballat amb més profunditat", i que "hauria d'haver estat més ràpid i més clar" en l'intent de revertir l'efecte de la pandèmia sobre els concerts a les sales.

Ho ha dit després que el Departament de Salut hagi decidit congelar la reobertura de l'oci nocturn després d'haver constatat que l'índex de rebrot ha pujat.

Aquest dijous a la tarda, l'Associació de Sales de Concerts de Catalunya (ASACC) ha emès un comunicat en què planteja una "solució" per poder reobrir, que passaria perquè els ajuntaments concedeixin una "llicència temporal covid" de restauració o sala de música en directe.

"A fi i efecte d'intentar trobar solucions per mantenir la programació cultural dels espais de música en directe, demanem a les Administracions Municipals el dotar d’una llicència temporal COVID de restauració o sala de música en directe per poder obrir i oferir música en viu en els nostres espais". Aquesta és la darrera proposta de les sales de concerts per poder reprendre l'activitat, després que el Govern hagi fet marxa enrere en l'autorització de la reobertura (amb limitacions) als locals d'oci nocturn.

Les sales de concerts se senten agreujades per haver estat incloses en aquesta categoria genèrica –degut al tipus de llicència que tenen majoritàriament de sala de festes amb espectacle- i per això sol·liciten ara als ajuntaments que els en concedeixin de noves temporalment que reconeguin millor l'activitat que duen a terme, i salvar així la restricció genèrica a l'oci nocturn.

"Aquest error era esmenable molt fàcilment, simplement dient que les sales que acullin concerts s'equiparin al Pla Sectorial de les Arts escèniques. Era molt fàcil de revertir", ha considerat aquest matí la gerent de l'ASASCC, Carmen Zapata. Més tard, han llançat la proposta per activar la via de "llicències temporals covid".

La gerent ha lamentat també que el Govern "han trigat més d'un mes" en abordar la situació i que s'han trencat les converses "inexplicablement". Després, quan han tornat les converses "volen donar aquest marge d'incloure les discoteques fins a les tres de la matinada amb cadires i taules", el que per a ells "no té cap sentit" perquè les discoteques són per ballar.

"I qui hi anirà a una discoteca amb cadires i taules quan la ciutat és plena de terrasses i poden fumar?", ha considerat. Per a ella, "primer haurien d'haver endreçat la part cultural de les sales i després la supervivència de l'oci", que és legítima i respectable.

Vota el número 1

Pel 2 de desembre

COL·LABORADORS