En directe: Informatiu local i comarcal + Agenda local

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Creu Roja ha detectat que la pandèmia de la covid-19 ha afectat la salut mental del 56% dels usuaris que ha atès des del març. Així ho destaca l'informe "Impacte de la covid-19 en col·lectius vulnerables".

Aquest s'ha elaborat a través de 1.314 enquestes.

Durant la crisi sanitària aquesta institució humanitària ha reforçat l'atenció a la salut emocional i ha fet més de 3.400 intervencions d'acompanyament psicològic, orientació i suport emocional.

A més, durant el confinament va "potenciar l'orientació psicosocial per millorar la gestió emocional i va habilitar una línia telefònica, gestionada per l'Equip de Resposta Immediata en Emergències d'intervenció psicosocial".

Paral·lelament, la Creu Roja també va "duplicar els esforços en els serveis de suport psicològic, tant a domicili com en centres hospitalaris, a persones amb malalties avançades i procés de final de vida, així com a les seves famílies". A més, els serveis d'atenció a les addiccions van continuar oberts "oferint seguiment psicològic als usuaris".

A nivell estatal, la Creu Roja va posar en marxa a l'abril el projecte 'T'escolta', un servei d'atenció telefònica gratuïta (900 107 917) per oferir suport i acompanyament psicosocial a les persones que, per les seves circumstàncies de malaltia, solitud, edat avançada, pèrdua d'ocupació, diversitat funcional o falta d'habitatge, s'han vist doblement afectades per aquesta crisi sanitària.

Des de la seva creació, el projecte 'T'escolta' ha fet més de 4.900 atencions telefòniques a persones que estan patint emocionalment les conseqüències del virus.

Més del 68% de les trucades eren de dones. El 30% de les trucades eren de persones d'entre 50 i 64 anys (més de 1.500 trucades), seguida de la franja d'entre 40 i 49 anys, amb un 20%. Pel que fa al tipus de consultes fetes, el 28% sol·liciten informació, el 26% manifesten necessitats no cobertes i el 24% demanen contenció i suport emocional per estar vivint una situació que les desborda.

L'augment del patiment psicològic provocat per la pandèmia també queda reflectit en un estudi realitzat pel Comitè Internacional de la Creu Roja (CICR) a set països sobre la importància de la salut mental i el suport psicosocial davant la COVID-19. Segons aquest informe, la meitat de les persones enquestades (51%) van indicar que la pandèmia ha incidit de manera negativa en la seva salut mental.

L'estudi, titulat "The greatest need was to be listened to: The importance of mental health and psychosocial support during COVID-19" i elaborat per especialistes en salut mental de l'organització, posa en relleu la càrrega addicional d'estrès i patiment que suposa la pandèmia per a comunitats de tot el món.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS