En directe: Informatiu local i comarcal + Agenda local

 Llagostera Ràdio on-line

Els diners intervinguts i de les màquines comptadores de bitllets en un mas de Palamós. / Foto: Mossos d'Esquadra

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El passat setembre la unitat d'investigació va tenir coneixement de la possible existència d'un cultiu de marihuana interior en un mas ubicat al passatge de la Pietat de la localitat de Sant Joan de Palamós.

Durant l'entrada i escorcoll de l'habitatge, van localitzar un magatzem amb diverses sales soterrades i ocultes sota la menjadora d'un galliner.

Els Mossos van intervenir 57 focus, 24 ventiladors, cinc extractors, quatre aparells d'aire condicionat, caixons per separar fulles, bombetes, així com productes potenciadors per plantes.

Els agents van intervenir 1.744 plantes, 10,6 quilos de cabdells i substància triturada, 20.200 euros en efectiu ocults en una caixa de colònia, dues màquines de comptar bitllets, tres bàscules de precisió, una pistola detonadora i diferents anotacions referents al cultiu de les plantes.

Segons càlculs de l'Oficina Central Nacional d'Estupefaents del Ministeri de l'Interior la droga estaria valorada en 400.000 euros.

Per tot això, van detenir tres membres d'una mateixa família com a responsables directes de la plantació. La mare és una empresària coneguda a la població per negocis vinculats amb la moda. A més, també van detenir una quarta persona qui s'encarregava del manteniment i vigilància del cultiu.

Els detinguts, sense antecedents, van passar a disposició del jutjat en funcions de guàrdia de La Bisbal d'Empordà. Segons va explicar diumenge l'advocat de la família, Carles Monguilod, tot i la quantitat de droga intervinguda, tots van quedar en llibertat, amb retirada de passaport i l'obligació de signar cada mes.

El matrimoni té 48 anys, són de nacionalitat espanyola i veïns de Palamós. El seu fill té 19 anys i l'altre arrestat és un home de 42 anys, originari de Mali i també resident a la població.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS