En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Exterior del Palau de Justícia de Girona. / Foto: arxiu ACN

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Segons recull la sentència, l'acusat va conèixer la víctima a principis de desembre del 2018 i van establir "una relació d'amistat".

Després de diverses "sortides esporàdiques", cap a tres quarts de tres de la tarda del 21 de gener del 2019 van anar a casa dels pares de l'acusat, a Riudellots de la Selva, i van mantenir "relacions sexuals amb penetració de mutu acord i de manera consentida". En el moment dels fets, el processat tenia 22 anys i la víctima 14.

"L'acusat va satisfer els seus desitjos sexuals, sense poder descartar que això vulnerava la indemnitat i el lliure desenvolupament sexual de la jove, per la seva condició de menor i la diferència d'edat entre els dos", recull la sentència que, tot i això, també exposa que el processat va actuar "amb la creença de que les relacions sexuals amb menors únicament constitueixen delicte per sota de la franja dels 13 anys", tal i com recollia anteriorment el Codi Penal.

A més, també argumenta que "la menor va insistir amb la voluntat de mantenir la relació sexual amb l'acusat" tot i que el processat li va manifestar que tenia "dubtes al respecte".

El tribunal també exposa que "analitzat pericialment el grau de maduresa de la menor, es conclou que té suficient intel·ligència i discerniment per prendre decisions sense indici de forçament".

Per això, i seguint l'acord entre el fiscal i la defensa, la secció tercera de l'Audiència de Girona el condemna com a autor d'un delicte d'abús sexual a menor de 16 anys amb penetració aplicant-li l'atenuant molt qualificada de consentiment i l'atenuant analògica d'error vencible.

L'Audiència li imposa una pena de 9 mesos de presó, que no haurà de complir perquè es compleixen els requisits legals per suspendre l'execució de la sentència. També li prohibeix apropar-se a menys de 100 metres de la víctima durant 2 anys, li imposen 2 anys de llibertat vigilada i l'obliguen a participar en un curs formatiu en matèria d'educació sexual.

En concepte de responsabilitat civil, haurà d'indemnitzar la víctima amb 2.000 euros pels danys morals. La sentència és ferma perquè les parts han renunciant a presentar recurs.