En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya no resoldrà aquest dijous sobre les noves restriccions anunciades pel Govern per contenir la covid-19.

El tribunal havia demanat aquest matí a l'executiu català que identifiqués quines de les mesures previstes podrien col·lidir amb drets fonamentals, i havia retret defectes de forma al decret com ara que no presentava ni data, ni signatura ni número.

El Govern ha presentat els aclariments en el termini que se li fixava identificant les mesures especificades, tot i que no s'han reparat els defectes formals advertits per la sala, segons fonts del tribunal.

Les mateixes fons han indicat que la sala Contenciosa no respondrà avui, i que previsiblement ho farà demà.

Cal recordar que la intenció del Govern era que les restriccions entressin en vigor aquesta mitjanit. De moment, es preveu que el TSJC no s'hi pronunciï almenys fins demà divendres.

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha afirmat aquesta tarda que només contempla que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ratifiqui les noves restriccions davant de la covid-19, entre les quals el tancament de bars i restaurants: "Des del punt de vista de salut pública, no contemplo res més que no sigui que es ratifiquin, després poden haver-hi altres raons jurídiques".

Argimon ha recalcat que els contagis de coronavirus han pujat en les dues últimes setmanes més ràpid del que havien previst i que és "estrictament necessari poder frenar la corba". "No estic dient que doblegarem la corba, tant de bo m'equivoqui, però en principi aquestes mesures serviran per frenar l'escalada creixent", ha precisat.

Vota el número 1

Pel 30 octubre

COL·LABORADORS