En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El 60% de la població catalana consumeix productes ecològics, tot i que amb una freqüència molt diferenciada.

Un 47% ho fa més d'un cop al mes, mentre que els consumidors que ho fan setmanalment ja arriben al 34%.

Així ho constata el Baròmetre de Percepció i Consum dels Aliments Ecològics 2020, elaborat pel Departament d'Agricultura a partir de 1.600 entrevistes a la població catalana durant el mes de febrer d'enguany, amb l'objectiu de quantificar i qualificar el coneixement i els hàbits de consum d'aliments ecològics dels consumidors catalans i mesurar-ne l'evolució.

El darrer Baròmetre s'havia publicat l'any 2015, i el que ara es presenta ja arriba a la sisena edició.

Els resultats d'aquest estudi mostren també que les persones que en consumeixen a diari també pugen envers el baròmetre anterior, i ara gairebé arriben al 8%. Així doncs, en aquesta ocasió l'augment del consum dels aliments ecològics afecta totes les franges de consum, des de les persones que enceten a consumir productes ecològics fins a les que ja en consumien, que van incrementant la seva intensitat de consum, és a dir, s'hi fidelitzen cada cop més.

A més, també s'extreu de l'enquesta que la franja d'edat que més assegura comprar-ne és de 35 a 49 anys (51,4%) i s'observa una relació directa entre nivells d'estudis i compra d'aliments ecològics (sense estudis 11%, amb estudis universitaris 52%).

Precisament, amb l'objectiu de continuar avançant en aquesta tendència, la consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, presenta aquesta tarda de forma telemàtica una nova edició de la Setmana Bio per a l'alimentació ecològica, que enguany serà eminentment virtual. També participarà a l'acte el meteoròleg Tomàs Molina, que mantindrà una xerrada amb Jordà sobre alimentació ecològica mitjançant un Instagram Live.

La Setmana Bio per a l'Alimentació Ecològica, que tindrà lloc des de dissabte fins al diumenge 25 d'octubre, és un esdeveniment impulsat per la Generalitat a través del Departament d'Agricultura, amb la participació de les conselleries d'Educació i de Territori i Sostenibilitat, i esdevé una ocasió per conèixer de primera mà el treball dels productors agroalimentaris ecològics catalans i les característiques i qualitat dels aliments ecològics.

Les activitats que formen part del programa han estat organitzades per persones i entitats del sector ecològic mateix amb l'objectiu de donar-se a conèixer entre la població i divulgar la producció i alimentació ecològiques.