En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

La consellera de la Presidència, Meritxell Budó.

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La consellera de la Presidència, Meritxell Budó, ha admès que una de les opcions que hi ha sobre la taula és el confinament de cap de setmana.

Budó ha assenyalat que és quan hi ha més interacció social i ha remarcat que hi comença a haver una tensió "important" al sistema sanitari.

"Hem d'evitar el confinament del març fora que sigui estrictament necessari i l'única opció que puguem aplicar. Per això hem d'explorar diferents escenaris i un escenari podria ser aquest", ha afegit.

La també portaveu del Govern ha criticat el decret d'estat d'alarma del govern espanyol. El considera "insuficient" perquè "limita" les decisions de les autonomies i no va acompanyat de mesures econòmiques compensatòries.

Per la seva banda, el secretari general de Salut, Marc Ramentol, ha afirmat que el confinament de cap de setmana "s'ha posat sobre la taula" i ha afegit que "al llarg dels propers dies" s'haurà d'acabar de configurar el "nou pas" a donar.

Ramentol ha reconegut que amb les mesures que incloïen el tancament de la restauració durant 15 dies no s'haurà "arribat a l'objectiu" i ha valorat que, tot i el toc de queda, la situació actual "apunta que seran necessàries noves mesures".

El secretari general de Salut, ha confiat que el toc de queda doni resultats i ha insistit en la necessitat de "doblegar" la corba novament. "El sistema sanitari necessita doblegat la corba", ha insistit.

D'altra banda, ha assegurat que el Departament de Salut s'està preparant per fer més proves diagnòstiques. En aquest sentit, ha assegurat que es manté en 24 hores la resposta a PCR positives però que "s'està demorant" la comunicació dels negatius.

Vota el número 1

Pel 7 d'octubre

COL·LABORADORS