En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

L'aplicació Radar Covid, que ahir es va activar a Catalunya.

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

En un comunicat, el Síndic ha recordat que en un informe del juny ja va alertar que l'ús d'aquestes aplicacions havia de "ser compatible amb el respecte al dret a la intimitat i la protecció de dades personals".

Entre d'altres, considerava que les dades obtingudes havien de tenir una finalitat concreta i precisa, que el tractament fos l'adequat, que s'evités el tractament massiu de dades i que aquest fos limitat en el temps. Ha afegit que l'ús de l'aplicació s'hauria de basar en la voluntarietat dels titular de les dades.

A més, demanava garantir que les dades s'eliminessin un cop l'epidèmia estigués controlada i esgrimia la conveniència de donar la màxima transparència i difusió pública al compliment dels requisits per permetre el control de la ciutadania.

Per això, suggeria que calia fer públic els mecanismes tècnics de l'aplicació, identificar clarament les dades concretes que s'obtindrien dels usuaris, com, amb quina finalitat i durant quant de temps, i també la prohibició de cessió a tercers.

El Síndic de Greuges ha recordat que organismes com la Comissió Europea i el Comissionat de Protecció de Dades del Consell Europeu s'han pronunciat a favor de la voluntarietat de l'aplicació.

L'aplicació de rastreig de positius de coronavirus Radar Covid està operativa a Catalunya des d'ahir dimarts. Així ho va anunciar el secretari general de Salut, Marc Ramentol , que va informar que es va poder activar l'aplicació mòbil després d'haver integrat els seus sistemes d'informació amb els del Departament de Salut.

Catalunya era l'única comunitat autònoma que no tenia disponible aquesta aplicació de rastreig.

Ramentol va explicar que l'app funcion via codis QR, que quan siguin activats per un usuari notificat com a positiu s'enviarà una alerta per mòbil a tots els contactes estrets d'aquell positiu en les darreres 48 hores.

Vota el número 1

Pel 19 d'abril

COL·LABORADORS