En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

La reunió del Govern amb experts de diferents departaments per abordar la situació de la covid-19. / Foto: Jordi Bedmar (presidència)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Govern tindrà preparades dijous en el marc del Procicat noves restriccions per contenir la covid-19 i també ajudes i acompanyament pels àmbits que es veuran afectats.

Es compliran llavors dues setmanes des de l'anunci del tancament de bars i restaurants.

Sobre la taula hi ha el confinament perimetral, el domiciliar i altres mesures, però fonts del Govern insisteixen que no hi ha res tancat encara.

Els membres de l'executiu han celebrat una sessió de treball amb la participació dels experts dels diferents departaments, especialment de Salut i de Protecció Civil, per analitzar la situació des de la vessant sanitària, econòmica i social. La trobada ha durat gairebé quatre hores.

En la reunió s'han pogut posar en comú quina és la situació dels sectors vinculats a cada departament i que s'han vist més afectats per la pandèmia.

D'altra banda, El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha afirmat que el decret d'estat d'alarma aprovat el passat diumenge "no permet confinaments domiciliaris ni d'un dia, ni de dos ni de cap de setmana". Ha afegit que tampoc té cap "petició formal" per part del Govern per portar a terme aquesta mesura i ha valorat que el que sí permet el decret són confinaments perimetrals.

Precisament, Illa ha defensat que el decret habilita a prendre mesures "prou contundents" per contenir i rebaixar la corba de contagis. "Hi ha un ventall d'opcions abans d'arribar a aquest punt. Hauríem de poder-ho evitar, sense que ho puguem descartar", ha dit.

Illa ha explicat que en la reunió que va mantenir amb la consellera de Salut, Alba Vergés, el passat dilluns van analitzar la situació i la consellera li va transmetre la possibilitat d'anar a "mesures més estrictes" si no hi havia una millora, però sense concretar.

El ministre ha valorat que ara "no es tracta de deixar de fer totes les coses" però sí "aprendre a fer-les d'una forma diferent" i evitar "per tots els mitjans possibles un confinament domiciliari".

El ministre ha dit que si fessin falta mesures més enllà de les que habilita l'estat d'alarma, s'estudiaria la situació però ha assegurat que les accions que habiliten han de servir ara per ara. "Hi ha un ventall de possibilitats prèvies que ens podrien permetre estabilitzar i rebaixar la corba", ha manifestat, al temps que ha posat com a exemple la reducció de la incidència acumulada amb l'aplicació de confinaments perimetrals a Madrid.

Vota el número 1

Pel 8 de juliol

COL·LABORADORS