En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

La consellera de Cultura, Àngels Ponsa.

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Consellera de Cultura, Àngels Ponsa, ha explicat aquest dilluns als grups parlamentaris el tancament de l'activitat escènica i els cinemes com un mal inevitable davant l'agreujament dels indicadors sanitaris.

"Quan les autoritats sanitàries s'expressen de forma tan contundent, un responsable polític ha de saber entomar el que toca", ha assumit la consellera.

Ponsa confia que la "represa" arribi aviat però ha recordat que no serà abans que la velocitat de propagació (Rt) del coronavirus baixi fins a 0,9.

Des del Parlament la consellera ha confirmat que el Consell Executiu de dimarts aprovarà la partida extraordinària de 17,2 MEUR en "ajudes directes" al sector "per cada mes d'aturada".

Segons ha detallat la consellera, sumant els 26 milions d'increment del pressupost del departament que es van aconseguir al setembre i a l'octubre i els 17,2 actuals, el sector disposa de 43,2 milions d'increment pressupostari.

La consellera de Cultura ha concretat que els 17,2 milions, "s'han treballat el cap de setmana perquè aquest dimarts puguin anar a Govern i estar disponibles per a tot el sector".

Sobre la seva destinació, ha precisat que els diners s'incorporaran a les noves línies d'ajuts, permetran ampliar línies anteriors i que també "puguin cobrir algun àmbit que fins ara no ha tingut suport". Els nous ajuts es destinaran a cobrir despeses i a compensar la disminució d'ingressos.

A més a més, ha anunciat que hi haurà una segona convocatòria d'ajudes a artistes que han vist aturada la seva activitat laboral; una nova convocatòria de creació d'ajuts a professionals tècnics (ja se n'havia obert una amb "certes dificultats" d'accés); una convocatòria de suport als festivals de música i teatre oberts actualment; i també suport a les sales de concerts. També ha avançat que hi haurà un suport a les publicacions per la pèrdua de la difusió, una compensació als ajustos d'aforament. "Estem treballant a fons per agilitzar aquests procediments", ha afegit.

D'altra banda, Ponsa ha anunciat que s'havia de llançar a primers de novembre una campanya de comunicació per incentivar el consum cultural, però que per l'aturada per la pandèmia s'ha parat i acompanyarà una nova represa. "L'estem repensant una mica perquè sigui realment efectiva, i pensem que serà un bon element per a incentivar el foment de l'activitat cultural", ha dit.

A banda, ha anunciat una nova línia de subvenció enfocada al retorn dels visitants als espais museístics, que animi la ciutadania a visitar aquests espais.

Ponsa ha detallat que des del departament s'han reunit amb el sector: "Hem acordat que treballem plegats per concretar actuacions i que ningú quedi fora dels ajuts del sector, el nostre compromís amb sector cultural es absolut", ha reiterat. Ha defensat que en aquest escenari l'actitud de la conselleria ha de ser de lideratge, i que el que els reclama el sector és la seguretat jurídica i l'estabilitat.

Ha concretat que des de l'inici de la pandèmia s'han reunit amb "les 250 persones més importants de la cultura", i des de dijous passat s'estan fent reunions per escoltar els sectors afectats pel tancament: "No hem deixat de parlar o de reunir-nos amb ningú que ens ho hagi demanat", ha dit la consellera, que a més a més ha celebrat que en aquest temps han treballat de forma coordinada amb les entitats, i també ha destacat la seva alineació amb la regidoria de cultura "des del poble més petit fins a l'Ajuntament de Barcelona" amb reunions constants.

Vota el número 1

Pel 30 de setembre

COL·LABORADORS