En directe: Informatiu local i comarcal + Agenda local

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El conseller d'Educació, Josep Bargalló, ha anunciat que en els propers dies arribaran mascaretes transparents de protecció contra la covid-19.

Un fet que la Federació d'Associacions Catalanes de Famílies i Persones amb Sordes (Acapps) ha celebrat.

Acapps lamenta que els dos mesos de curs escolar sense aquest recurs han "agreujat molt" la comunicació d'aquest col·lectiu d'alumnes i "ha posat en risc el seu seguiment acadèmic".

La federació ha donat a conèixer aquesta problemàtica a la societat a través de la campanya 'Vull llegir els llavis', i recorda que n'ha informat Educació "en reiterades ocasions i abans de l'inici del curs 2020-21".

L'entitat anuncia que farà un seguiment de la distribució als centres de les mascaretes transparents i de com funcionen. També insisteix que cal un "protocol concret d'actuació" a les aules amb alumnat amb sordesa que prevegi l'ús de les "mascaretes accessibles" i mesures alternatives quan sigui necessari, segons ha indicat el president de l'Acapps, Raimon Jané.

També ha destacat la importància de les ajudes tècniques a la comunicació de l'alumnat amb sordesa per evitar "fer un pas enrere" en la seva inclusió i autonomia personal a l'aula en les circumstàncies actuals.

Vota el número 1

Pel 30 de setembre

COL·LABORADORS