En directe: Top 25 - llista èxits

 Llagostera Ràdio on-line

La concentració per reclamar la readmissió de la investigadora de la UdG que va denunciar assetjament laboral, el 7 d'octubre. / Foto: Marina López (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La investigadora de la UdG que va denunciar assetjament laboral haurà d'esperar per portar el cas d'acomiadament nul a judici fins que no es resolgui el cas del contenciós administratiu.

La universitat hauria demanat retardar aquest judici fins que no hi hagi sentència ferma del contenciós administratiu que havia interposat la dona en contra de les irregularitats del concurs públic per aconseguir la plaça que ella ocupava.

El judici s'havia de fer la setmana vinent, 24 de novembre. Segons ha anunciat la dona a través de les xarxes socials, el judici no es farà fins que no hi hagi una sentència ferma del contenciós administratiu (que està previst pel 15 de desembre).

La dona acusa a la Universitat de Girona d'organitzar aquesta "maniobra dilatòria" per tal de desgastar-la emocionalment i fer que "abandoni la lluita". A més, ha recriminat que mentre no hi hagi una sentència ferma -un procés que pot allargar-se mesos o anys- permetrà que els que van ser els seus companys de feina i el rectorat continuïn "vivint en la impunitat".

Tot i així, la investigadora ha anunciat que es manté ferma en tots els processos judicials oberts i que "a cada nou entrebanc" es referma en seguir endavant "perquè hi hagi justícia i se sàpiga la veritat". En aquest sentit, la dona ha recordat que no és l'únic cas d'assetjament laboral que hi ha a Catalunya i ha encoratjat a qualsevol dona que n'hagi patit a denunciar el seu cas.

A més, la investigadora ha lamentat que "a dia d'avui" ni el rector de la UdG, ni ningú de la universitat s'hagi posat en contacte amb ella. De fet, ha afirmat que "hi ha comptes oficials de la UdG" que la tenen "silenciada a les xarxes socials".

El cas de possible assetjament laboral es va destapar a principis de març quan la investigadora va decidir publicar un fil a Twitter per explicar la seva situació. En ell, denunciava que el director del grup de recerca on treballava i un company seu la discriminaven sense dirigir-li la paraula o negant-li la informació i l'accés a recursos del mateix grup de recerca.

Segons la dona, aquesta situació es va repetir durant molts anys, en què els dos homes no acceptaven que el grup de recerca li pagués el vol i la inscripció a congressos i havia d'assumir el cost de la seva pròpia butxaca. També li privaven l'accés a recursos per tal que no pogués avançar en les seves investigacions i al final es veiés forçada a abandonar el lloc de feina.

Finalment, la dona va ser acomiadada perquè la seva plaça va sortir a concurs públic i la va guanyar un dels companys que la discriminava. Davant d'això, va decidir denunciar el cas a la UdG i finalment presentar un contenciós administratiu per diverses irregularitats en el concurs públic.

En paral·lel, també va presentar una denúncia al jutjat social per un acomiadament nul, en veure's vulnerats els seus drets fonamentals. Aquest segon cas és el que quedarà a l'espera de la decisió del contenciós administratiu.