En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Les principals associacions de comerciants i centres comercials de Catalunya exigeixen a la Generalitat la reobertura "immediata" dels negocis del sector.

A través d'un comunicat publicat aquest dimecres, les diferents organitzacions han reivindicat la "total seguretat" dels espais i han subratllat que les noves mesures de desescalada que s'han avançat aquesta setmana "anul·len" les campanyes de Black Friday i Nadal, l'època on es concentra la major part de les vendes i on es genera més ocupació.

"Alhora, això incentivarà la compra en línia, amb les conseqüències que això comporta pel comerç local", afegeixen. Per les associacions, prolongar el tancament del sector tindrà un impacte "destructor i irreversible" sobre l'economia catalana.

Segons dades de l'Associació Espanyola de Centres i Parcs Comercials, a Catalunya hi ha 3.700 locals en centre comercials, dels quals més de 3.000 s'han vist obligats a tancar. Aquests establiments, la majoria dels quals estan classificats com a petit comerç, donen feina a més de 70.000 treballadors.

Per altra banda, Comertia apunta que els establiments adherits a l'associació han registrat una caiguda de les vendes superior al 14% interanual entre els mesos d'agost i octubre. "Les previsions que tenia el comerç per la campanya de Nadal eren l'última oportunitat per recuperar un any ple de complexitats", lamenten.

Finalment, les diferents associacions recorden que els propietaris de centres i parcs comercials van invertir més de 30 milions d'euros en mesures d'higiene i seguretat per poder fer front a la reobertura durant els mesos de maig i juny.

El comunicat està signat per Barcelona Oberta, l'Associació Catalana de l'Empresa Familiar del Retail, Comertia i l'Associació Espanyola de Centres i Parcs Comercials.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS