En directe: La dansa catalana - REPETICIÓ

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Gremi de Restauració celebra la rectificació del Govern un cop anunciat que els restaurants podran servir fins a les 21.30h i sense límit d'aforament a terrasses a partir de dilluns.

Segons diuen, unes condicions per la reobertura "més favorables que les que havia plantejat el Departament de Salut en un primer moment". "La tensió que hem viscut aquests dies, sumada a la indignació dels restauradors pel tancament, ha obligat el govern a rectificar", explica Roger Pallarols, director del Gremi en un comunicat.

"Els bars i restaurants necessiten reobrir, tornar a treballar i avançar en el procés de represa completa de l'activitat", diu. Tot i això, l'entitat creu que molts restaurants no reprendran l'activitat si han d'abaixar la persiana a aquesta hora.

Segons argumenten, en haver-se fixat l'hora de tancament a les 21.30h, molts restaurants, especialment aquells on el sopar significa més del 50% de la facturació, continuaran tancats al públic o amb un funcionament molt residual.

Per això reclamen que de cara al segon tram –a partir del 7 de desembre–, i "amb la vista posada en la campanya de Nadal", caldrà ampliar l'horari com a mínim fins a mitjanit, cosa que requerirà revisar el toc de queda, i fixar-lo a la una de la matinada en el tercer tram.

"No podem esperar ni un minut més a preparar-nos per a la campanya de Nadal; en termes de consum, és estratègica per a molts sectors, també per a la restauració, però enguany ho és de manera especial. Reivindiquem els restaurants com a espais, alternatius als domicilis, on celebrar els àpats nadalencs de manera segura i respectant totes les precaucions sanitàries", afirma Pallarols.

El Gremi aprofita per demanar al Govern que assumeixi el compromís de no tornar a tancar la restauració. "Som un motor econòmic massa essencial per a no assegurar-li un funcionament viable i de manera estable amb independència de l'evolució de la pandèmia. Hem de mantenir el virus a ratlla sense hipotecar la reconstrucció econòmica del país", demana el director de l'organització.

Un primer esborrany del pla de desescalada, que es va filtrar aquesta setmana, preveia en una primera fase obrir la restauració al 30% entre les sis del matí i les cinc de la tarda, unes condicions que van indignar els restauradors per insuficients. Els restaurants i bars estan tancats a Cataluya des del 16 d'octubre.