En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Es tracta de la Unitat Central de Seguiment que es focalitzarà en donar suport als professionals sanitaris d'atenció primària que gestiona l'Institut Català de la Salut i l'Institut d'Assistència Sanitària.

Comprenen 41 centres i 114 consultoris locals repartits en les comarques de l'Alt i el Baix Empordà, el Ripollès, la Garrotxa, la Selva, el Pla de l'Estany, el Gironès i també el Maresme. Aquests Centres d'Atenció Primària (CAP) donen servei a unes 600.000 persones.

La nova UCS està formada per deu professionals i s'encarregaran sobretot de trucar a tots els pacients que no hagin rebut un SMS amb el resultat negatiu de les PCR o revisar els resultats de les proves d'urgències hospitalàries.

També tramitaran les baixes laborals dels casos positius i dels contactes estrets. Hi treballaran dues infermeres, dos metges de família i sis persones de la Unitat d'Atenció al Ciutadà i gestors de la covid-19.

La UCS funciona de dilluns a diumenge, i això permet que els caps de setmana i festius es puguin revisar els resultats de PCR dels centres educatius, residències geriàtriques i els generats per proves realitzades als diferents centres d’atenció primària.

El fet d’accelerar aquests processos permet un millor seguiment i evolució de diagnòstic, i millorar el circuit d’informació als EAP perquè facin un seguiment dels casos positius esdevinguts al seu àmbit d’actuació.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS