En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El president de Fecasarm, David López, diu que "és evident que qui ha redactat aquest pla d'obertura desconeix totalment la realitat del sector de la restauració".

"Això no és París, aquí la gent comença a sopar a les nou no a les sis, per això el mateix horari de París aquí no funciona, més quan no hi ha ni un sol turista. Aquí l'únic horari mitjanament viable ara mateix, és el que està funcionant a Madrid", afirma.

Per això, ha instat la Generalitat a modificar els horaris de tancament, i ha pactat el govern espanyol una retallada del toc de queda nocturn, que permeti poder abaixar la persiana a la una de la matinada "especialment els caps de setmana i en tot cas a partir del dia 4 de desembre".

L'organització també exigeix que es deixi sense efecte "urgentment" el tancament perimetral de cap de setmana.

D'altra banda, també consideren que la limitació dels aforaments "és igualment arbitrària". "No es pot aplicar la mateixa restricció d'aforament a tots els locals de manera indiscriminada", reclama Fecasarm que creu que s'hauria de fer "una visita tècnica a cada local" o bé permetre "tantes taules com li sigui possible" sempre que es garanteixi la distància de dos metres.

Joaquim Boadas, secretari general de la Fecasarm, demana tornar a l'horari de tancar a la una de la matinada, l'horari que van mantenir els bars i restaurants entre el 17 d'agost i el mes d'octubre, "amb un volum de contagis i de brots de només un 3,5%", és a dir, que "només en un de cada 100 bars o restaurants de Catalunya es va produir un brot entre aquestes dates".

Fecasarm, que agrupa també empresaris de l'oci nocturn, celebren que es permeti la reobertura de les sales de concert tot i que creuen que a "la gran majoria de sales només els sortirà a compte quan s'arribi al segon tram i puguin assolir un aforament del 70%".

Així mateix, demanen ampliar aquesta possibilitat als locals amb llicència de sala de festa, discoteca i bar musical. Alhora, han insistit que és necessari aprovar "amb caràcter urgent" subvencions proporcionades a les pèrdues que estan patint els locals d'oci nocturn, ja que les ajudes posades en marxa "no seran ni molt menys suficients".

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS