En directe: Informatiu local i comarcal + Agenda local

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'associació que representa els apartaments turístics a les comarques de Girona considera que el problema de l'habitatge a la Costa Brava i a la demarcació és conseqüència de "la incompetència" de les administracions.

En aquest sentit, el president de l'ATA, Lluís Perera, assegura que aquest tipus de negoci "gairebé no influeix" en el preu tant de compravenda com de lloguer.

De fet, Perera recorda que a Girona ciutat el nombre d'Habitatges d'Ús Turístic (HUT) es troba per sota del 2% del total. A més, des de l'associació critiquen la quantitat d'habitatges buits que hi ha a la demarcació i que podrien servir com a una possible solució.

Per tot plegat, Perera exigeix que no se'ls posi a ells a la diana i que es facin polítiques d'habitatge per resoldre el problema de la falta de pisos i, de retruc, l'increment de preu dels lloguers. Per això, assenyala, cal que s'aposti per donar ajudes als col·lectius vulnerables i més incentius als propietaris perquè apostin per posar el seu habitatge al mercat.

En relació a l'increment que s'ha produït els darrers mesos de confinament de pisos turístics a la Costa Brava, el president de l'ATA considera que, en bona mesura, té a veure amb la regularització que han decidit fer molts propietaris. Per això, Perera assenyala que la tasca que han realitzat des de l'entitat, conjuntament amb els ajuntaments, ha servit perquè molts dels que no tenien registrat com cal el seu habitatge d'ús turístic, ara sí ho hagin fet.

Finalment, Perera també recorda que amb la caiguda del turisme hi ha molts pisos que no fan activitat, malgrat que sí que estan registrats com a HUT.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS