Llagostera Ràdio on-line

Una oficina del SOC. / Foto d'arxiu

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Els sindicats alerten de la fragilitat del mercat laboral tot i que durant el novembre "s'han suavitzat" els "efectes devastadors de la crisi sanitària", amb un increment moderat del 0,4% de l'atur i un repunt de 3.300 afiliacions.

CCOO i UGT s'han mostrat preocupats per l'impacte que està tenint la crisi en els majors de 45 anys i en el jovent. L'organització encapçalada per Javier Pacheco diu que "el projecte de vida" dels joves es fa "impossible" quan pateixen "una de les taxes d'atur més elevades d'Europa".

A més, el sindicat que dirigeix Camil Ros assenyala que "les dones, les persones majors de 45 anys i persones immigrades són les més afectades per l'increment de l'atur.

UGT també recorda que els desocupats que no cobren una prestació ja representen el 53% de l'atur registrat, és a dir, 260.000 persones. Per donar resposta als col·lectius més vulnerables, tots dos sindicats reclamen pensar polítiques d'ocupació i reforçar els serveis públics que les garanteixen, com el SEPE i el SOC.

"Cal doncs, repensar polítiques actives d'ocupació alineades amb les estratègies europees per tal de fer front a la situació actual, així com reforçar els serveis públics d'ocupació agilitant els tràmits de les prestacions", demana CCOO.

El sindicat creu que tot i l'increment "anecdòtic" de l'atur durant el novembre, "l'horitzó és preocupant", fet que reclama "de mesures urgents i de consensos amplis". Per aquest motiu, l'organització exigeix a la Generalitat que activi "immediatament" el Consell del Diàleg Social.

Enmig d'aquest panorama, els Expedients de Regulació Temporal d'Ocupació han repuntat amb força durant el mes de novembre i ja n'hi ha 72.000 afectats més que a l'octubre.

UGT reclama posar en marxa "de manera immediata" el pla de suport al sector de l'automòbil, crear una baixa per contingències comunes vinculada a la covid-19, modernitzar el SEPE, amb la digitalització dels processos i tràmits I facilitar i agilitar la tramitació del subsidi per a les persones en situació d'atur que han exhaurit totes les prestacions.

Vota el número 1

Pel 24 de maig

COL·LABORADORS