En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

L'alcalde de Sant Julià de Ramis, Marc Puigtió, acompanyat per diversos càrrecs electes d'ERC a l'entrada de l'Audiència Nacional. / Foto: ERC

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Audiència Nacional (AN) ha celebrat aquest dimecres la vista per la causa que aquest estiu va presentar l'Ajuntament de Sant Julià de Ramis contra el Ministeri de Justícia.

El contenciós es va presentar per les destrosses que va fer la Guàrdia Civil al pavelló municipal durant el referèndum del primer d'octubre de 2017.

Aquest és el segon contenciós que presenta Sant Julià de Ramis per les destrosses al pavelló. En un primer moment, al gener del 2018, l'Ajuntament va presentar una reclamació patrimonial davant el Ministeri de Justícia, demanant-li els 13.427 euros que va costar arreglar els desperfectes.

Després de mig any de no rebre resposta, el consistori va presentar un primer contenciós. Aquest, però, va decaure, perquè s'articulava al voltant del silenci administratiu. I just després d'interposar-lo, el Ministeri va respondre dient que rebutjava la reclamació.

Per això, Sant Julià de Ramis va tornar a recórrer al contenciós. Aquest cop, reclamant formalment els més de 13.000 euros. I aquesta causa és la que va admetre el jutjat contenciós 7 de l'AN, i la que ha arribat avui a judici.

Durant la vista oral, l'advocat que representa l'Ajuntament ha exposat l'informe amb el llistat que recull tots els danys que va provocar l'actuació de la Guàrdia Civil al pavelló municipal (habilitat com a col·legi pel referèndum). Segons l'alcalde, Marc Puigtió, la vista ha anat "bé", però a la sortida la seva sensació era agredolça.

Segons ha explicat Puigtió, l'advocacia de l'Estat ha defensat que les destrosses estan justificades per l'actuació policial. A més, l'alcalde també ha lamentat que l'advocacia hagi "culpat" l'Ajuntament de Sant Julià de Ramis per haver cedit el pavelló per al referèndum. Cal recordar que el pavelló de Sant Julià de Ramis és on havia de votar inicialment el president Carles Puigdemont.

Ara, la previsió és que d'aquí a un mes hi hagi la sentència. Tot i així, Puigtió veu "difícil" guanyar el recurs, ja que "vist el resultat de la sentència del Suprem amb el judici del procés", l'alcalde no creu que els donin la raó. "En un judici normal, guanyaríem", ha afegit el batlle.

L'alcalde de Sant Julià de Ramis ha reiterat que seguirà "lluitant fins al final" per aconseguir que es reconegui el perjudici que van suposar els danys ocasionats per la Guàrdia Civil.

Per altra banda, Marc Puigtió ha recordat que li hagués "agradat" que "més pobles" afectats per les destrosses durant el referèndum l'haguessin acompanyat en aquest procés judicial.

Vota el número 1

Pel 24 de maig

COL·LABORADORS