En directe: Hot dance 80

 Llagostera Ràdio on-line

D'esquenes, els dos condemnat pel tiroteig de Riudarenes. / Foto: Marina López (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La fiscalia sol·licitava inicialment 21 anys de presó i multa de 480€ per a cadascun dels acusats com a suposats autors d'un delicte d'intent d'assassinat, lesions, tinença il·lícita d'armes i d'un delicte lleu de maltractament d'obra.

A quest dimecres, però, l'acusació pública i la defensa han arribat a un acord que ha suposat rebaixar considerablement la condemna, fins al punt que els processats no hauran de complir pena de presó.

Els processats han reconegut que poc després de les deu de la nit del 7 de juny del 2018 van anar fins a una parcel·la situada al carrer Arboç de la urbanització Can Fornaca de Riudarenes. Allà hi vivien una parella en una caseta i la seva filla menor d'edat amb el xicot a una caravana.

Seguint el pla que havien "ideat", tan bon punt van arribar a la finca, van baixar del vehicle portant cadascun una pistola i, des del carrer, van començar a cridar a un dels inquilins dient-li "sabem que ets aquí, torna'ns allò que tens, dona'ns-ho". Encara des de la porta, van obrir foc i van disparar almenys onze trets cap a l'interior de la parcel·la.

A continuació, van saltar la porta d'accés de la finca buscant el xicot de la menor. Tant els pares de la noia com la noia van sortir a fora per intentar aturar els atacants.

Segons recull l'escrit d'acusació de la fiscalia que els processats han subscrit, un d'ells va colpejar el pare amb la pistola i va agafar pel coll i va empènyer la menor. Com que l'home els va tornar a interceptar, l'altre processat li va disparar un tret al peu dret que li va "anul·lar la capacitat de moviment".

Com que sabien que l'home que buscaven estava en algun dels habitacles de la finca, van tornar a obrir foc disparant "repetidament i de manera simultània" contra la caravana i contra un cotxe que hi havia aparcat. Dels tres projectils que van penetrar a la rulot, un va ferir el jove a l'esquena, tot i que no va patir ferides de gravetat.

La fiscalia sostenia d'entrada que la intenció dels atacants era matar i, per això, els acusava d'intent d'assassinat. Finalment, i segons l'acord amb l'advocat de la defensa Sergio Noguero, l'acusació pública ha conclòs que la finalitat de l'assalt era "atemorir i menyscabar la integritat física" del jove.

Per això, finalment el tribunal els ha condemnat a 3 anys cadascun per un delicte de lesions amb instrument perillós i un delicte de tinença il·lícita d'armes. Un d'ells, a més, haurà de pagar una multa de 480 euros per un delicte lleu de maltractament d'obra per l'empenta a la menor.

A l'hora de rebaixar la condemna, també han tingut en compte que els processats han consignat 1.644 euros, el total de la indemnització sol·licitada, i els hi han aplicat una atenuant de reparació del dany.

Noguero ha sol·licitat que no hagin de complir la pena de presó tenint en compte que cap dels dos tenia antecedents i que cap dels delictes supera els 2 anys. El tribunal ho ha acordat amb la condició que no delinqueixin durant 5 anys i que compleixin les ordres d'allunyament dictades cap a les víctimes.

La sentència és ferma perquè fiscal i defensa han renunciat a presentar recurs.

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS